Anchetatorii vor face marţi noi cercetări la coaforul unde a avut loc atacul armat

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) informează că marţi, în cazul atacului armat de coaforul din cartierul Dorobanţi, va fi derulată o altă etapă a cercetării la faţa locului, care vizează aspecte de ordin traseologic, respectiv traseul gloanţelor trase de poliţistul Gheorghe Vlădan.

202 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii vor face marţi noi cercetări la coaforul unde a avut loc atacul armat

Anchetatorii vor face marţi noi cercetări la coaforul unde a avut loc atacul armat (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Până în acest moment al urmăririi penale, prima etapă a cercetărilor la faţa locului a fost finalizată în timpul nopţii de 5 spre 6 martie 2012, fiind ridicate atât sisteme de supraveghere video ce vor fi supuse unor verificări de specialitate, cât şi cartuşe ce urmează a fi expertizate balistic. De asemenea, au fost identificate şi audiate în cauză cinci persoane (altele decât persoanele vătămate) care au făcut precizări în legătură cu starea de fapt", se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, de către PICCJ.

Persoana care a deschis focul asupra victimelor, Vlădan Gheorghe, a fost audiată (fiind de acord şi dând o declaraţie olografă amplă). Acesta a fost reţinut în cursul nopţii de 5 spre 6 martie 2012, pentru 24 de ore, începând cu ora 1.30.

În cauză, va fi dispusă o expertiză medico-legală psihiatrică, conform procedurii standard, în astfel de cazuri, precizează sursa citată.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Codruţa Kövesi, a admis cererea formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 4 indice 1 din Codul de procedură penală, a dispus preluarea cauzei de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, având ca obiect incidentul petrecut în cursul zilei de luni, 5 martie 2012.

Din primele cercetări a rezultat că o persoană de sex masculin a tras mai multe focuri de armă într-un coafor din Bucureşti, soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor şase.

"Considerentele care au stat la baza preluării cauzei, prin dispoziţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Codruţa Kovesi, au vizat complexitatea acesteia, posibilitatea desemnării unor procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică care să instrumenteze în mod exclusiv acest dosar", mai arată sursa citată.

Astfel, în cauză lucrează o echipă operativă formată din doi procurori, respectiv procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Valentin Şelaru, şi un alt procuror, precum şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Urmează ca procurorii să dispună asupra măsurilor procesuale ce se impun a fi luate în cauză în cursul zilei de marţi.

Luni, 5 martie, în jurul orei 15.30, într-o criză de gelozie bucureşteanul Gheorghe Vlădan a intrat în coaforul unde soţia sa lucra. Casiera a încercat să-l dea afară, iar poliţistul a scos pistolul pe care îl purta la spate şi i-a tras un glonţ în cap, femeia decedând pe loc.

Apoi poliţistul a ţintit-o pe soţia sa, Florina, în care a tras trei focuri de armă, după care Gheorghe Vlădan a continuat să tragă în celelate persoane din zonă, rănind şase.

El ar fi tras zece gloanţe cu pistolul său Glock de 9 milimetri, pe care îl deţinerea din luna octombrie 2010.

Soţia lui Vlădan a intentat acţiune de divorţ, primul termen de judecată fiind stabilit pentru miercuri, la Judecătoria sectorului 4 Bucureşti.

În 1 martie, Florina Vlădan a depus o plângere la Secţia 14 de poliţie, reclamând agresiuni din partea lui poliţistului şi spunând că Gheorghe Vlădan era deţinătorul unei arme de foc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici