Angajaţii Guvernului s-au plâns de preţurile de la bufetul din Palatul Victoria

Adaosul comercial la produsele care se vând la bufetul din Palatul Victoria destinat în principal pentru ziarişti, dar de la care cumpără şi angajaţii Guvernului a fost redus, începând de vineri, la jumătate, de la 60% la 30%, după ce mai mulţi funcţionari au reclamat preţurile prea ridicate.

94 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Guvernului s-au plâns de preţurile de la bufetul din Palatul Victoria

Angajaţii Guvernului s-au plâns de preţurile de la bufetul din Palatul Victoria (Imagine: Mediafax Foto)

În urma reducerii adaosului comercial, costul unei cafele, de exemplu, a scăzut de la 1,7 lei la 1,43 lei, al unui suc de portocale de la 3,7 lei la 3 lei, al unei sticle cu apă de la 2,09 lei la 1,7 lei, iar o ciocolată cu rom poate fi cumpărată cu 1,01 lei, faţă de 1,24 lei până în prezent.

De la bufetul Guvernului pot fi cumpărate chiar şi seminţe, o pungă costând în prezent 2,04 lei, în loc de 2,51 lei cât era înainte.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că sucursala Triumf a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care administrează bufetul, dar şi cantina din Palatul Victoria, la care au acces doar angajaţii Guvernului, a fost nevoită să procedeze la această reducere de preţ, după ce angajaţii din clădire s-au plâns că preţurile sunt prea mari.

"În ultima vreme, angajaţii Guvernului au stat până şi nopţile, pentru a lucra la proiectele de legi. Astfel, au fost nevoiţi să îşi cumpere mâncare şi băuturi de la bufet şi au putut observa că preţurile sunt foarte mari, în condiţiile în care salariile de la Guvern au scăzut în ultima vreme, prin eliminarea plăţii orelor suplimentare şi a altor sporuri", au arătat sursele citate.

Potrivit acestora, Secretariatul General al Guvernului a solicitat în consecinţă RA-APPS să reducă adaosul comercial cu 50%, având în vedere că acesta fusese majorat în urmă cu un an, de la 30% la 60%.

"O astfel de majorare nu avea nicio justificare, iar RA-APPS a fost avertizată că, în caz contrar, SGG va organiza o licitaţie pentru a găsi un alt furnizor al acestor servicii", au precizat sursele.

Diminuarea adaosului comercial a fost efectuată şi pe fondul unei reduceri a vânzărilor, înregistrată în ultima perioadă.

RA-APPS Triumf a redus şi adaosul comercial de la cantina din Palatul Victoria, unde a mâncat de mai multe ori şi premierul Emil Boc. Acesta nu a putut lua însă cunoştinţă, vineri, de reducerile de preţuri de la cantina Guvernului, deoarece a preferat să servească masa împreună cu miniştrii Vasile Blaga şi Radu Berceanu, la un restaurant din apropierea Palatului Victoria şi a sediului central al PDL, unde obişnuiesc să se întâlnească liderii democrat-liberali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici