Anul universitar 2016-2017 va avea o cifră de şcolarizare de 35.600 granturi de studii de master

Anul universitar 2016-2017 va avea o cifră de şcolarizare la învăţământul universitar de master de 35.600 granturi, 74 domenii cu 2657 programe de studii în cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat şi 39 domenii cu 335 programe de studii în instituţiile de învăţământ privat.

333 afișări
Imaginea articolului Anul universitar 2016-2017 va avea o cifră de şcolarizare de 35.600 granturi de studii de master

Anul universitar 2016-2017 va avea o cifră de şcolarizare de 35.600 granturi de studii de master (Imagine Liviu Chirica / Mediafax Foto)

Guvernul a aprobat, joi, domeniile şi programele de studii universitare de masterat organizate în cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particular acreditate, locaţiile geografice de desfăşurare a acestora, forma de învăţământ, limba de predare, numărul de credite de studii transferabile, precum şi numărul maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2016-2017, anunţă Biroul de presă al Executivului printr-un comunicat.

"Cifra de şcolarizare aprobată pentru anul universitar 2016-2017 la învăţământul universitar de master este de 35.600 granturi de studii, care vor fi repartizate instituţiilor de învăţământ superior de stat. Alocarea acestor cifre respectă prevederile legale potrivit cărora pentru învăţământul universitar de master trebuie asigurate cel puţin jumătate din numărul de granturi de studii alocate învăţământului universitar de licenţă. Pentru următorul an universitar sunt stabilite 74 domenii de studii universitare de master cu 2657 programe de studii în cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat şi 39 domenii de studii universitare de master cu 335 programe de studii în instituţiile de învăţământ superior particulare acreditate. Au fost evaluate şi acreditate 20 programe de studii de master noi, din care 14 în opt universităţi de stat şi şase programe în patru universităţi particulare acreditate", se arată în document.

Comunicatul mai precizează că stabilirea domeniilor, programelor şi a numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2016-2017 s-a făcut cu încadrarea în sumele aprobate prin bugetul pentru 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici