Aproape 3.000 de elevi ai şcolilor de poliţie şi subofiţeri MAI au depus jurământul militar

În şcolile de agenţi de poliţie şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne, aproape 3.000 de elevi au depus, vineri, jurământul militar, a anunţat MAI. Aceştia au susţinut examenul de admitere în luna ianuarie a acestui an şi vor absolvi la finalul lui 2018.

1971 afișări
Imaginea articolului Aproape 3.000 de elevi ai şcolilor de poliţie şi subofiţeri MAI au depus jurământul militar

Aproape 3.000 de elevi ai şcolilor de poliţie şi subofiţeri MAI au depus jurământul militar

Dintre aceştia, 1.588 sunt de la arma poliţie, 700 de la jandarmi, 333 de la pompieri şi 281 de la poliţia de frontieră. Aceştia au susţinut examenul de admitere în luna ianuarie a acestui an şi vor absolvi la finalul lui 2018.

"Odată cu depunerea acestui jurământ trebuie să fiţi pe deplin conştienţi că dumneavoastră veţi fi în slujba societăţii şi nu invers. Aşadar, statutul pe care îl veţi dobândi vă oferă în special obligaţii – faţă de oameni, faţă de comunitate şi faţă de ţară. Am convingerea că fiecare a făcut această opţiune în cunoştinţă de cauză! Eu vă recomand să nu vă opriţi aici! Mergeţi mai departe, pregătiţi-vă intens şi demonstraţi că oricând puteţi face mai mult pentru voi şi pentru ţară!” , a transmis, printr-un mesaj, ministrul de Interne, Carmen Dan.

La ceremonii au fost prezenţi reprezentanţi din aparatul central al MAI precum şi din inspectoratele generale ale fiecărei arme - Poliţie, Poliţie de Frontieră, Pompieri şi Jandarmi.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, luni seară, că în cadrul structurilor MAI există în prezent un deficit de personal de aproape 24.000 de angajaţi.

În acest an, potrivit strategiei MAI de reducere a deficitului de personal, vor intra în sistem două promoţii ale şcolilor de agenţi de poliţie şi subofiţeri (peste 5.000 de agenţi şi subofiţeri), promoţia Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” (aproximativ 600 de ofiţeri), cât şi circa 1.800 de angajaţi din sursă externă.

În primele zile ale lunii martie au început probele sportive pentru candidaţii înscrişi la concursurile pentru ocuparea posturilor cu încadrare din sursă externă la Poliţia Română.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne există 6 instituţii de învăţământ care pregătesc agenţi de poliţie şi subofiţeri: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina; Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca; Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea; Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani; Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni şi Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici