Aproape 50 de studenţi s-au alăturat protestatarilor de la Ministerul Educaţiei

Aproape 50 de studenţi s-au alăturat, vineri, protestului profesorilor de la Ministerul Educaţiei, ei scandând la sosire "Funeriu să trăiască dintr-o bursă studenţească" şi "Domn' ministru, nu uita, prezintă-ţi demisia".

24 afișări
Imaginea articolului Aproape 50 de studenţi s-au alăturat protestatarilor de la Ministerul Educaţiei

Aproape 50 de studenţi s-au alăturat protestatarilor de la Ministerul Educaţiei (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Cei aproape 50 de studenţi au venit la Ministerul Educaţiei în jurul orei 17.30, fiind însoţiţi de liderul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ion Penaru.

Studenţii au scandat, la sosirea în faţa Ministerului Educaţiei, "Demisia, demisia", "Unitate, unitate", "Domn' ministru, nu uita, prezintă-ţi demisia", "Funeriu să trăiască dintr-o bursă studenţească", ei alăturându-se profesorilor aflaţi la protest.

Liderul UNSR a spus că ei nu au fost invitaţi la întâlnirea de sâmbătă despre care vorbea ministrul Educaţiei în conferinţa de presă şi nici la discuţiile care au avut loc în urmă cu o zi, în Comisia de dialog social de la Ministerul Educaţiei.

Poenaru a mai spus că studenţii au venit pentru a cere demisia ministrului Funeriu.

Studenţii care s-au alăturat protestului profesorilor continuă să scandeze "Demisia", "Legea educaţiei, culmea aberaţiei" şi "Nu vă fie frică, Funeriu pică".

De asemenea, aproximativ 30 de cadre didactice din Argeş s-au alăturat protestatarilor, ei spunând că toţi profesorii din judeţ sunt nemulţumiţi de politica salarială, de nerespectarea sentinţelor privind drepturile salariale şi de decizia Guvernului în cazul Legii educaţiei.

Profesorii din judeţul Argeş au ajuns la Ministerul Educaţiei în jurul orei 17.00.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Argeşean "Muntenia", Adrian Voica, a spus că profesorii au venit la Ministerul Educaţiei după protestul din Piteşti şi că sunt nemulţumiţi de decizia Executivului de a-şi asuma răspunderea pentru o lege de importanţă capitală pentru învăţământ, de politica salarială şi de nerespectarea sentinţelor judecătoreşti în cazul drepturilor salariale.

Ministrul Daniel Funeriu a spus, într-o declaraţie de presă susţinută la Ministerul Educaţiei, că sâmbătă se va întâlni cu studenţii pentru a discuta pe marginea amendamentelor propuse de ei la Legea educaţiei naţionale.

"Îi asigur pe români că drumul către modernizarea educaţiei din România este ineluctabil, indiferent de disperarea celor ancoraţi în trecut", a spus ministrul în scurta declaraţie de presă.

La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Ministerului Educaţiei protestează peste o sută de profesori din Bucureşti şi din alte judeţe, precum şi studenţi de la UNSR.

Protestul profesorilor la Ministerul Educaţiei a început joi seară, acesta fiind întrerupt după câte ore în care au scandat demisia ministrului. Profesorii au reluat protestul vineri dimineaţă, ei obţinând şi o autorizaţie de pichetare a sediului Ministerului Educaţiei pentru o săptămână, din 15 octombrie până în data de 22 octombrie, între orele 9.00 şi 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici