Arhitectul şef al Capitalei a fost demis pentru că a refuzat să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu

Arhitectul şef al Capitalei, Adrian Bold, a fost demis de primarul Gabriela Firea, în urma unei propuneri venite de la Comisia de disciplină a PMB, pentru că acesta a refuzat să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, potrivit reprezentanţilor Municipalităţii.

3484 afișări
Imaginea articolului Arhitectul şef al Capitalei a fost demis pentru că a refuzat să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu

Arhitectul şef al Capitalei a fost demis pentru că a refuzat să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu

Primarul General, Gabriela Firea, a decis eliberarea din funcţia de arhitect şef al Capitalei, Adrian Bold, la propunerea Comisiei de disciplină, întrunite la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), potrivit unui răspuns al instituţiei, la solicitarea MEDIAFAX.

Conform raportului Comisiei, „în urmă deliberării, Comisia de disciplină a constatat că funcţionarul public se face vinovat potrivit art.77, alin.2 lit. i de 'refuzul de a îndeplini atribuţiile de serviciu' şi litera j de 'încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri' din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici cu modificările şi completările ulterioare şi propune sancţionarea domnului Adrian Bold cu destituirea din funcţia publică, în conformitate cu art.77, alin (3) lit. e din Legea nr 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare”.

Adrian Bold a mai fost demis, în trecut, din această funcţie, de fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, în anul 2008. Motivul de la acea vreme era că arhitectul a contribuit la aprobarea unui plan urbanistic zonal prin care baza sportivă „Spartac” a devenit teren construibil. În prezent, pe acea suprafaţă este acum mall-ul Park Lake.

Ulterior, Bold a contestat în instanţă decizia de demitere şi, în 2010, a obţinut câştig de cauză, iar Municipalitatea a devenit obligată să îl repună în funcţie. Şase ani mai târziu, în martie 2016, arhitectul a fost repus în funcţie de primarul interimar al Capitalei de la acea vreme, Răzvan Sava.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici