ATENTATUL DIN NISA: Nu au fost alţi români răniţi în afara celor doi anunţaţi anterior. Reprezentanţii Consulatului General la Marsilia au vizitat toate spitalele care au primit victime

Reprezentanţii Consulatului General la Marsilia au vizitat toate cele 4 spitale din Nisa şi spitalul din localitatea Frejus care au primit răniţi în urma atacului, nefiind identificaţi alţi români răniţi în afara celor 2 anunţaţi anterior, informează Ministerul Afacerilor Externe.

1018 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL DIN NISA: Nu au fost alţi români răniţi în afara celor doi anunţaţi anterior. Reprezentanţii Consulatului General la Marsilia au vizitat toate spitalele care au primit victime

ATENTATUL DIN NISA: Alţi români răniţi în afara celor 2 anunţaţi anterior. Reprezentanţii Consulatului General la Marsilia au vizitat toate spitalele care au primit victime

''În continuarea informaţiilor transmise referitoare la atacul de la Nisa, MAE informează că reprezentanţii Consulatului General al României la Marsilia au vizitat toate cele 4 spitale din Nisa şi spitalul din localitatea Frejus, care au primit în urgenţă cetăţenii răniţi în urma atacului. Menţionăm că, în urma întâlnirilor avute cu reprezentanţii spitalelor, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre persoanele rănite, cu excepţia celor doi cetăţeni români internaţi despre care MAE a informat anterior'', se arată într-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Potrivit aceleiaşi surse, şeful oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat la Centrul pentru Situaţii de urgenţă din Nisa, unitate care gestionează inclusiv situaţia decedaţilor, şi la Centrul de primire şi consiliere al familiilor.

''Reprezentanţii celor două instituţii au comunicat că, până în prezent, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre decedaţi. Precizăm, însă, că operaţiunile de identificare a tuturor persoanelor decedate nu s-au finalizat'', a subliniat Ministerul.

Ambasada României la Paris menţine legătura permanentă cu Celula de Criză instituită la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de Criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de interne francez. Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, (activ 24h/24h), preia apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi la Nisa şi din partea rudelor acestora şi acordă asistenţa consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens. Demersurile instituţionale ale Celulei de Criză a MAE continuă pentru obţinerea unor informaţii suplimentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici