Au luat examenul, şi-au plătit căminul, dar când au venit în prima zi de facultate au avut o surpriză. ''Ne-a zis să încercăm şi în alte părţi''

Cinci studenţi care au dat examen şi au fost declaraţi admişi la Facultatea de Kinetoterapie din cadrul Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (UNEFS) au aflat cu stupoare că nu se pot prezenta la cursuri, deoarece pe locurile lor sunt aşteptaţi ''studenţi din diaspora'', scrie Gândul.

6754 afișări
Imaginea articolului Au luat examenul, şi-au plătit căminul, dar când au venit în prima zi de facultate au avut o surpriză. ''Ne-a zis să încercăm şi în alte părţi''

Au luat examenul, şi-au plătit căminul, dar când au venit în prima zi de facultate au avut o surpriză. ''Ne-a zis să încercăm şi în alte părţi''

Şocaţi, tinerii i-au cerut explicaţii rectorului, care se apără spunând că vina este mai sus. Ministerul Educaţiei promite că va face lumină în acest caz.

Alexandra, Elena, Cezar, Andreea şi Maria au venit la facultate ca într-o zi de studiu obişnuită. Pentru ei însă, cursurile nu s-au mai ţinut. Profesorul îndrumător de an le-a arătat poarta şi i-a sfătuit să încerce la alte şcoli. Au aflat că nu mai sunt studenţii Facultăţii de Kinetoterapie, deşi în septembrie se bucurau că au prins un loc. ''Ne-au spus că am fost puşi, de fapt, pe o listă de aşteptare, nu am fost admişi de la bun început'', spune unul dintre cei cinci, potrivit Gândul.

În septembrie, părinţii au achitat taxele de înscriere şi şcolarizare, de 250 de euro. Unii au plătit chiar şi căminele pentru un an, peste o mie de euro de student.

Conducerea universităţii spune că are mâinile legate. De vină ar fi Ministerul Educaţiei, care a trimis, la două săptămani după înscrieri, cinci studenţi din diaspora cărora trebuie să le facă loc.

Deşi iniţial a refuzat interviul, până la urmă rectorul UNEFS, Florin Pelin, a declarat pentru televiziunea publică faptul că a cerut suplimentarea locurilor la Ministerul Educaţiei de pe 29 septembrie, dar abia acum s-a rezolvat, când a aparut şi televiziunea. Cererea de suplimentare a locurilor va fi aprobată în următoarele zile şi toţi studenţii vor avea loc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici