Autocarul furat marţi la Bruxelles, dat în urmărire prin Interpol

Autocarul care transporta un grup de vârstnici din judeţul Vrancea, furat din parcarea unui hotel din Bruxelles, a fost dat în urmărire prin Interpol, a precizat MAE, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, insituţia adăugând că "pe linia ataşatului de interne s-a luat legătura cu poliţia locală".

157 afișări
Imaginea articolului Autocarul furat marţi la Bruxelles, dat în urmărire prin Interpol

Autocarul furat marţi la Bruxelles, dat în urmărire prin Interpol (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În noaptea de 17 spre 18 mai, un autocar care transporta un grup de 49 de turişti români a fost furat de autori necunoscuţi, reaminteşte MAE, adăugând că autocarul se afla în parcarea amenajată a hotelului în care aceştia erau cazaţi.

Şoferii autocarului au anunţat autorităţile locale competente, cât şi misiunea diplomatică, a precizat MAE, adăugând că un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Bruxelles s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţa necesară, cât şi pentru a asigura, cu forţe proprii, apă şi hrană pentru cetăţenii români.

Firma transportatoare din România a fost pusă în legătură cu un operator de transport din Belgia pentru ca cetăţenii români să poată continua călătoria, mai spune MAE.

Grupul de vârstnici plecaţi într-o excursie prin Europasub coordonarea filialei Vrancea a Crucii Roşii, care au rămas fără autocar la Bruxelles, după ce acesta a fost furat din parcarea hotelului unde erau cazaţi, şi-au reluat călătoria, marţi după-amiază, către Amsterdam cu un alt autocar.

Autocarul cu care se deplasa grupul de vârstnici a fost furat din parcarea Hotelului Manhattan din centrul oraşului Bruxelles, acesta aparţinând firmei Lăudat SRL din localitatea Clinceni, judeţul Ialomiţa.

În autocar se aflau majoritatea bagajelor celor aproximativ 50 de persoane aflate în excursie prin Europa, precum şi suma de 7.000 de euro pe care şoferii o aveau pentru plata taxelor de transport, motorină, masă şi cazare.

Patronul societăţii Lăudat SRL, Daniel Lăudat, a declarat că valoarea totală a pagubei este de peste 250.000 de euro, bani pe care nu îi va mai putea recupera întrucât maşina nu era asigurată.

"Valoarea totală a pagubei este de peste 250.000 de euro, sumă în care intră maşina şi bunurile pe care oamenii susţin că le-au avut în autocar. Autocarul a fost cumpărat de la firma Mercedes şi nu era asiguat CASCO deoarece nu am mai avut bani. Pentru a lua împrumutul cu care a fost achiziţionat autocarul am gajat cu casa, aşa că, dacă maşina nu va mai fi găsită pot să mă mut într-un cort, pentru că rămân şi fără casă", a spus Daniel Lăudat.

Acesta a precizat că programul continuă normal pentru că a închiriat un autocar care îi transportă pe turişti de la Bruxelles la Amsterdam, iar un alt autocar a plecat din ţară către Amsterdam pentru a prelua grupul care îşi va urma intinerariul pentru care a plătit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici