Autorităţile sanitare din Franţa recomandă o campanie de vaccinare împotriva variolei maimuţei

  • Autoritatea sanitară din Franţa a anunţat marţi că a recomandat începerea unei campanii de vaccinare ţintite împotriva variolei maimuţelor.
  • Autoritatea de sănătate a declarat că a recomandat ca adulţii cu risc care au fost în contact cu un pacient cu variolă de maimuţă confirmată să fie vaccinaţi.
  • Personalul sanitar care a fost expus la un pacient cu variola maimuţei ar trebui, de asemenea, să primească vaccinul, a adăugat autoritatea sanitară.
289 afișări
Imaginea articolului Autorităţile sanitare din Franţa recomandă o campanie de vaccinare împotriva variolei maimuţei

Autoritatea a precizat că această strategie reactivă post-expunere are sens, având în vedere că perioada de incubaţie a virusului este adesea de şase până la 16 zile.

Aceasta a recomandat vaccinurile de a treia generaţie împotriva variolei maimuţei şi a precizat că acestea ar trebui administrate în mod ideal în termen de patru zile şi până la 14 zile de la expunere, scrie Reuters.

Până în prezent, Franţa are trei cazuri confirmate.

Germania - care a înregistrat până acum cinci cazuri - a comandat marţi 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţelor, pentru a fi gata să vaccineze contactele celor infectaţi cu variola maimuţelor, în cazul în care o epidemie în Germania se agravează. 

Luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că epidemia nu necesită vaccinări în masă, deoarece măsuri precum igiena şi un comportament sexual sigur vor ajuta la controlul răspândirii.

OMS a înregistrat peste 250 de infecţii confirmate şi suspecte de variolă de maimuţă, cu o răspândire geografică neobişnuită pentru această boală care este endemică în unele părţi din Africa de Vest şi Centrală, dar rară în alte părţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici