Autorul alertei cu bombă de la două licee din Târgovişte, IDENTIFICAT. Cine este autorul apelului

DIICOT anunţă că în urma alertei cu bombă din 24 martie, de la două licee din Târgovişte, au deschis un dosar pentru fapte prevăzute de legea privind prevenirea şi combaterea terorismului, autorul apelului fiind un tânăr de 17 care voia să scape de cursuri. Băiatul este cercetat penal.

744 afișări
Imaginea articolului Autorul alertei cu bombă de la două licee din Târgovişte, IDENTIFICAT. Cine este autorul apelului

Autorul alertei cu bombă de la două licee din Târgovişte, IDENTIFICAT. Cine este autorul apelului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În cauză s-a reţinut că în dimineaţa zilei de 24 martie a.c., minorul a transmis mai multe mesaje unor instituţii cu atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, prin care anunţa că două licee vor fi aruncate în aer. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că acţiunea minorului a fost determinată de dorinţa acestuia de a nu participa la cursurile şcolare programate pentru data de 24.03.2017", transmite DIICOT.

Tânărul a fost audiat de procurorii DIICOT Dâmboviţa, fiind cercetat pentru infracţiuni prevăzute de legea privind prevenirea şi combaterea terorismului, anunţă Poliţia Română.

Conform articolul 38 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, ,,Alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivităţi, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Pe 24 martie cursurile de la două licee din Târgovişte au fost suspendate, în urma unui anunţ potrivit căruia în unităţile de învăţământ ar fi fost amplasată o bombă. După câteva ore de verificări s-a constatat că alarma a fost una falsă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici