Bărbatul care a murit la Spitalul din Slatina avea pneumonie acută interstiţială

Bărbatul care a murit în 11 februarie la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina, la opt ore după ce a ajuns la unitatea de primiri urgenţe a unităţii sanitare avea, pneumonie acută interstiţială, acesta decedând în urma insuficienţei cardio-respiratorii.

583 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a murit la Spitalul din Slatina avea pneumonie acută interstiţială

Bărbatul care a murit la Spitalul din Slatina avea pneumonie acută interstiţială (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina fac cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă.

Din primele cercetări a rezultat că, în 11 februarie, în jurul orelor 16.20, bărbatul a fost adus cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Slatina, fiind internat cu diagnosticul de "stare de ebrietate, agitaţie psihomotorie". Opt ore mai târziu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.30, bărbatul a decedat, se arată într-un comunicat de luni al Ministerului Public.

Potrivit certificatului medical, cauza directă care a provocat decesul bărbatului a fost "insuficienţa cardio-respiratorie acută declanşată de o pneumonie acută interstiţială", a precizat sursa citată.

Procurorii cotinuă cercetările în acest caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi a răspunderii penale.

Medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost suspendat în 15 februarie, în urma decesului bărbatului de 65 de ani, din comuna Găneasa.

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a mers, în 17 februarie, la Spitalul Judeţean din Slatina pentru a stabili dacă medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) este vinovat în cazul morţii pacientului. Din echipa de control fac parte medici specialişti de urgenţă şi un jurist care audiază toate persoanele implicate în acest caz, atât personalul de pe ambulanţă, cât şi din spital.

Medicul Cornel Fulga a afirmat, la ieşirea de la audieri, că nu se simte vinovat, motivând că l-a trimis pe bărbat la Secţia de Psihiatrie întrucât "era foarte agitat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici