BBC: Andrew Tate este acuzat că a ademenit minore românce pe Instagram

Influencerul american Andrew Tate, unul dintre cei mai toxici bărbaţi din lume, recent arestat în România de DIICOT pentru trafic de persoane, este acum acuzat că a abordat minore pe Instagram.

1002 afișări
Imaginea articolului BBC: Andrew Tate este acuzat că a ademenit minore românce pe Instagram

Andrew Tate, Twitter

Daria Guşă avea 16 ani şi era încă la şcoală când a fost abordată de un bărbat american cu 20 ani mai în vârstă decât ea. În mesaj scria „Româncă” şi apăreau emoticoane de agăţare. 

„Am fost confuză pentru că aveam [doar] 200 de urmăritori şi era un cont privat”, a dezvăluit Daria.

A primit un mesaj privat pe Instagram chiar de la  Andrew Tate, un influencer ce promovează curentul masculinităţii toxice, venerat de mulţi inceli.

El consideră femeia drept un obiect sexual şi se opune  feminismului şi protejării mediului, intrând în conflict chiar cu Greta Thunberg pe Twitter înainte să fie arestat. Se lăuda cu fotografii în care apare colecţia sa de maşini de lux şi scria Gretei cât de şmecher era că poluează natura. 

Greta Thunberg l-a insultat imediat pe ton ironic. Nu după mult timp, a fost băgat în arest de către DIICOT sub acuzaţia de trafic de persoane şi viol. Este, de altfel, un infractor căutat în SUA şi în Marea Britanie. 

Daria este una dintre cele două adolescente  care au dezvăluit pentru BBC modul în care Andrew Tate şi fratele său Tristan le-au abordat online, aparent folosind o formulă standard.

„Era evident că eram fete de liceu”, a spus Daria. "Aveam liceul în biografia noastră şi tot. Cred că încerca doar să găsească fete cât mai inocente sau naive, după părerea mea."

Ea  a arătat  o captură de ecran a mesajului  la care nu a răspuns niciodată. Dar ea spune că unele dintre prietenele ei au făcut-o.

Daria, care acum este la universitate în Marea Britanie, este fiica unui politician român proeminent.  

Fraţii Tate se află în prezent în arest pentru 30 de zile în România, în timp ce poliţia investighează acuzaţiile de viol şi trafic de persoane. Ambii bărbaţi le neagă.

În videoclipul postat online, Andrew Tate pare să îi instruiască pe alţii cum să abordeze femeile pe reţelele de socializare în cel mai abuziv mod. 

Daria a mai relatat că a fost acuzată de colegi că minte. 

„Chiar şi colegii de la liceu mă numesc mincinoasă pentru că au spus că am primit odată un mesaj de la Andrew Tate”,  a declarat ea. „Dar [ei] nu găsesc nimic ciudat la toate celelalte acuzaţii”.

Ea spune că mulţi băieţi de vârsta ei îl idolatrizează pe Andrew Tate, care are 36 de ani.

„Asta este o mare problemă”, mi-a spus ea, „pentru că nu ne putem trezi în 20 de ani cu două milioane de Andrew Tates”.

În publicitate pentru cursurile sale online, în manipularea şi exploatarea femeilor, Andrew Tate a spus: „Conduc un studio de camere web de peste un deceniu... Peste 50% dintre angajaţii mei erau de fapt prietenele mele la acea vreme şi, dintre toate, prietenele mele, NIMENI nu era în industria divertismentului pentru adulţi înainte să mă cunoască”.

El îşi descrie meseria ca „să întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să te culci cu ea... să o faci să se îndrăgostească de mine, acolo unde ar face orice îi spun eu şi apoi adu-o. pe o cameră web, ca să putem deveni bogaţi împreună.

El a spus anterior că nu se va întâlni niciodată cu o femeie de peste 25 de ani.

Gabriela (nu şi-a dezvăluit numele ei real) avea 17 ani când a fost contactată pe reţelele de socializare de fratele lui Andrew Tate, Tristan, deşi mai târziu s-a prefăcut şi i-a spus că are 19 ani.

Ea  a arătat mesajul său iniţial pentru BBC, în care scria: „Eşti frumoasă”.

„Ştiam că folosea aceeaşi abordare cu alte fete”, a spus ea. „Întotdeauna începe conversaţia cu aceeaşi linie exactă: „Eşti frumoasă”.

 Andrew Tate ar putea primi o acuzaţie în plus - ademenirea minorilor în scopuri sexuale sau grooming

Potrivit articolului 222 din noul Cod Penal, fapta persoanei majore de a-i propune unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani să se întâlnească, în scopul comiterii unui act dintre cele prevăzute în art. 220 sau art. 221, inclusiv atunci când propunerea a fost făcută prin mijloacele de transmitere la distanţă, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Având în vedere că Andrew Tate este cetăţean american, în Statele Unite ale Americii, ademenirea minorilor este o infracţiune federală - folosirea corespondenţei pentru a atrage un minor la o activitate sexuală. Unele state au legi suplimentare care acoperă seducerea unui copil prin modalităţi online, cum ar fi legea din Florida care face „Utilizarea unui computer pentru a ademeni un copil”. Pedeapsa poate să ajungă la 20 ani de închisoare ca în cazul lui Jerry Alan Penton din Alabama în 2009. 

Şi pentru că Andrew Tate are dublă cetăţenie, adică şi cea britanică,  potrivit legilor din Anglia şi Ţara Galilor, este o infracţiune iniţierea unei întâlniri cu un minor sub 16 ani cu intenţia de abuz sexual.

Întâlnirea în sine este, de asemenea, o infracţiune în sine în Anglia. Infracţiunea implică o pedeapsă maximă de 10 ani închisoare şi interdicţia automată a infractorului de a lucra cu minori sau adulţii vulnerabili. 

Un exemplu este un bărbat de 43 de ani, care s-a împrietenit cu o minoră de nouă ani. Ea l-a raportat însă la autorităţi, şi fiindcă a a avut multe condamnări anterioare (inclusiv una pentru viol ), Curtea de Apel i-a dat o pedeapsă de opt ani de închisoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici