Bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu. Încă doi bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cazurile urcă la 17 nou-născuţi

Încă doi bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, numărul acestora ajungând la 17. În cazul ultimilor trei, nu a fost confirmată infecţia cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

1498 afișări
Imaginea articolului Bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu. Încă doi bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cazurile urcă la 17 nou-născuţi

Bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu. Încă doi bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu

Opt bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti mai rămân internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, şase dintre ei fiind diagnosticaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino. În cazul ultimilor doi internaţi, rezultatele analizelor vor apărea în 48 de ore.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” anunţă că opt bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti rămân internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, şase copii fiind diagnosticaţi bacteria stafilococ auriu meticilino.

Ultimii doi bebeluşi au fost internaţi, joi, iar rezultatele analizelor apar în 48 de ore.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că la prezentare, copiii nu au febră, iar tratamentul se face cu antibiotic, conform antibiogramei.

În total, în ultima lună, 17 bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti s-au adresat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, 12 dintre ei fiind diagnosticaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. Restul au fost trataţi şi externaţi de către medici.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Reprezentanţii maternităţii Giuleşti susţin că bebeluşii nu s-au infectat în cadrul unităţii spitaliceşti.

Ministerul Sănătăţii nu a transmis, până la ora transmiterii ştirii, niciun fel de informaţii despre acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici