Becali: Pericolul public depinde de comportamentul „persoanei în cetate”
Gigi Becali a ţinut să precizeze, în faţa judecătorului, că doi nepoţi ai săi au fost bătuţi, iar agresorii, ulterior, au venit să fie pedepsiţi, însă finanţatorul Stelei a afirmat că trebuie "să se meargă la lege".
El a făcut această afirmaţie referindu-se la motivarea judecătorilor care au decis arestarea sa preventivă, magistraţi care au invocat faptul că finanţatorul clubului Steaua a apelat la o "justiţie privată" considerată inacceptabilă într-un stat de drept.
Totodată, Becali a afirmat că, în curând, se va dovedi faptul că declaraţiile pe care le-au dat cei trei "hoţi ai maşinii sale" au fost făcute în prezenţa "ofiţerilor de poliţie" care ar fi trebuit să-i ducă la poliţie, dar s-a renunţat, întrucât Becali "i-a iertat".
În legătură cu pericolul pentru ordinea publică reţinut în motivarea deciziei de arestare a lui Becali, acesta a declarat că a constatat din presă că un anume Iancu care a sechestrat "cu lanţ şi lacăt la gât" persoane ca pe nişte animale, este judecat în libertate, la fel ca şi în cazul unei taximetriste violate.
Becali a spus că, în cazul acestora, nu s-a reţinut pericolul pentru ordinea publică a agresorilor, în schimb, în cazul său, instanţa a apreciat că există. "Ceea ce cred eu că este pericol public depinde de comportamentul persoanei în cetate, de percepţia cetăţenilor, cel mai mult de corectitudine şi de virtuţile unei persoane", a afirmat Becali, spunând că el este un om "iubitor şi milostiv".
Gigi Becali a vorbit de faptul că, de la vârsta de 20 de ani, face fapte bune, că din 1990 a botezat sute de copii orfani, că a făcut un cimitir privat şi că finanţează înmormântarea morţilor abandonaţi în spitale, că a construit o biserică în Basarabia, "ajutând cu bani văduvele celor căzuţi în războiul de independenţă din Basarabia" şi că a donat 300.000 de dolari bisericii din Washington.