Boc: Bugetul de şomaj la Ministerul Muncii, suplimentat pentru disponibilizări

Guvernul va aloca, la apropiata rectificare bugetară, resurse suplimentare Ministerului Muncii pentru ajutorul de şomaj, care va fi necesar o dată cu eventualele disponibilizări ce trebuie realizate în sistemul public, a declarat, vineri, la postul public de radio, premierul Emil Boc.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Bugetul de şomaj la Ministerul Muncii, suplimentat pentru disponibilizări

Boc: Bugetul de şomaj la Ministerul Muncii, suplimentat pentru disponibilizări (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"La Ministerul Muncii vor fi resurse suplimentare şi pentru ajutorul de şomaj, acolo unde va fi nevoie, pentru eventualele disponibilizări care trebuie făcute în sistem, după o analiză corectă", a arătat premierul Boc.

Bugetului Ministerului Muncii va fi suplimentat, totodată, pentru majorarea cu 2% a pensiilor şi aducerea pensiei sociale la 350 de lei de la 1 octombrie.

Emil Boc declarase anterior că ministerele Justiţiei, Administraţiei şi Internelor, Educaţiei şi Muncii vor primi fonduri suplimentare la rectificarea bugetară, iar proiectele de investiţii în infrastructură vor beneficia, de asemenea, de o finanţare mai mare.

Restructurarea agenţiilor guvernamentale, decisă de Guvern săptămâna trecută, presupune păstrarea a 113 agenţii dintr-un total de 226, cu reducerea a 10.544 de posturi bugetate, din care 8.971 sunt posturi ocupate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici