Boc: Propunerea PSD ca elevii să intre la facultate deşi au picat bacul sfidează normele de bun simţ

Premierul Emil Boc susţine că iniţiativa unor parlamentari PSD ca elevii să intre la facultate fără promovarea examenului de bacalaureat reprezintă "o sfidare a normelor de bun simţ" şi că este "degradant" pentru un partid să facă o asemenea propunere.

280 afișări
Imaginea articolului Boc: Propunerea PSD ca elevii să intre la facultate deşi au picat bacul sfidează normele de bun simţ

Boc: Propunerea PSD ca elevii să intre la facultate deşi au picat bacul sfidează normele de bun simţ (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Am văzut nişte propuneri populiste de domeniul ridicolului la PSD. După ce au lansat un program de guvernare care presupune majorarea deficitului cu 5 procente din PIB şi îi întreb de unde vor aduce banii să finanţeze un asemenea deficit cu 5 procente în plus, am văzut o altă propunere populistă în domeniul educaţiei, de a se intra la facultate fără bacalaureat, ce înseamnă o sfidare a normelor de bun simţ şi de ceea ce înseamnă performanţă şi competenţă în România", a declarat Boc, vineri, la Constanţa, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a acuzat PSD că astfel doreşte ca România "să se afunde în mocirla" creată de social-democraţi atunci când au fost la guvernare doar de dragul unor voturi care ar putea veni din partea celor care nu au luat bacalaureatul.

"Am încercat prin noua lege a educaţiei naţionale să putem clasifica universităţile şi programele de studiu, să conteze în România când ai terminat o facultate, PSD doreşte compromiterea oricărui model de performanţă în România şi să se afundăm în continuare în mocirla pe care au creat-o în anii în care au fost la guvernare. Asta ar înseamna ca unui cetăţean să-i pui un bisturiu în mână şi să-l inviţi să opereze pe cord, pe creier, şi să-i spunem că vedem apoi dacă obţine diploma de medic sau nu. E inadmisibil la ce nivel a ajuns populismul în România doar de dragul de a obţine nişte voturi iluzorii de la cei care nu au luat bacalaureatul. Este jenant şi degradant pentru un partid să facă asemenea propuneri", a mai spus Boc.

Mai mulţi parlamentari PSD au propus ca în anumite condiţii, unii dintre elevii care au picat bacalaureatul să poată intra la facultate într-un an pregătitor, iar anul viitor dacă vor lua acel examen să treacă în anul doi de facultate.

Potrivit Gândul, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus, miercuri, în Parlament o iniţiativă privind posibilitatea înscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat exmaneul de bacalaureat. Proiectul acordă dreptul tuturor absolvenţilor care nu au obţinut notă de trecere la toate probele, dar au înregistrat o medie de minimum şapte să se înscrie încă din această toamnă în universitatea la care doresc, astfel încât până la examenul de anul viitor să beneficieze de un an pregătitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici