Bogdan Panait, propus pentru un nou mandat la Oficiul Român pentru Adopţii

Actualul preşedinte de la Oficiul Român pentru Adopţii (ORA), Bogdan Panait, a obţinut voturile tuturor membrilor din Consiliul de coordonare, fiind propus pentru un nou mandat la conducerea instituţiei.

735 afișări
Imaginea articolului Bogdan Panait, propus pentru un nou mandat la Oficiul Român pentru Adopţii

Bogdan Panait, propus pentru un nou mandat la Oficiul Român pentru Adopţii (Imagine: Gabriel Pantiru/Mediafax Foto)

Preşedintele ORA, Bogdan Panait, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că a obţinut votul tuturor membrilor din Consiliul de coordonare, iar propunerea, care trebuie validată de către premier, a fost deja înregistrată la Guvern.

Panait a precizat că membrii Consiliului de coordonare au venit cu nişte criterii pentru evaluarea candidaţilor, aceştia acordând un punctaj pentru vechime şi expertiză şi unul pentru direcţii prioritare, bazate pe activitatea ORA.

Noua conducere a Oficiului Român pentru Adopţii a fost desemnată, joi, de către Consiliul de coordonare, în cursa pentru preluarea mandatului fiind înscrişi doar doi candidaţi, respectiv Bogdan Panait şi Ileana Savu.

Bogdan Panait este actualul şef al ORA, în mandatul său fiind modificată Legea 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei. Panait a preluat conducerea Oficiului Român pentru Adopţii în 5 martie 2009. Anterior, din ianuarie 2005 până în aprilie 2007, a deţinut funcţia de secretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC), instituţia în care lucra din anul 1994, deţinând toate funcţiile, de la expert la secretar general.

Bogdan Panait lucrează în domeniul asistenţei sociale din 1988.

Ileana Savu a deţinut funcţia de secretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului în perioada februarie - octombrie 2009 şi este specislist în management, având o experienţă de peste 15 ani.

Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului de coordonare de pe lângă Oficiul Român pentru Adopţii prevede că în termen de cinci zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a actului normativ, Consiliul se întruneşte în prima sa şedinţă extraordinară, pentru formularea propunerii vizând persoana ce urmează a fi numită în funcţia de preşedinte al Oficiului.

Consiliul de coordonare este un organism fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă ORA, având rol consultativ asupra politicii şi strategiei în materia adopţiei.

Acesta este alcătuit din preşedinţii Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil, Asociaţiei directorilor direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, Colegiului Psihologilor din România şi reprezentantul UNICEF în România.

Rezultatele audierilor se consemnează într-un proces-verbal care conţine şi rezultatul votului deschis al majorităţii membrilor Consiliului vizând persoana ce urmează a fi propusă pentru a ocupa funcţia de preşedinte.

Propunerea pentru numirea preşedintelui Oficiului, însoţită de procesul verbal al şedinţei care consemnează rezultatele votului, în original, semnat de către toţi membrii Consiliului, se înaintează în scris primului-ministru, în termen de trei zile de la data şedinţei în care a fost formulată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici