Braşov: Controale în hoteluri şi restaurante

Prefectul judeţului Braşov, Emil Niţă, a emis, miercuri, două ordine privind constituirea Comandamentului judeţean care va efectua controale în pensiuni, restaurante şi în pieţe agroalimentare, precum şi în locurile de comercializare a brazilor de Crăciun.

33 afișări
Imaginea articolului Braşov: Controale în hoteluri şi restaurante

Braşov: Controale în hoteluri şi restaurante (Imagine: Mediafax Foto)

La Braşov se vor constitui şase echipe mixte zonale, formate din reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a Autorităţii de Sănătate Publică, a Gărzii Financiare şi a Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, care vor verifica activitatea din pieţele agroalimentare, supermarketuri, magazine alimentare, unităţi de alimentaţie publică, pensiuni, cabane şi hoteluri, potrivit unui comunicat al Prefecturii Braşov.

Controalele vor fi lansate în cursul acestei săptămâni şi vor dura până la sfârşitul lunii februarie 2009.

"Dorim ca prin aceste măsuri să asigurăm o atmosferă plăcută cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, cu respectarea tuturor aspectelor de legalitate. Nu trebuie să uităm că în această perioadă vor veni în judeţ foarte mulţi turişti, care trebuie să beneficieze de servicii de calitate", a declarat prefectul Emil Niţă.

Tot miercuri, prefectul a emis un ordin privind constituirea comisiilor mixte pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase şi brazilor de Crăciun. Din echipele de control vor face parte reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, ai Gărzii Financiare, ai Inspectoratului de Jandarmi, ai Direcţiei Silvice, ai Gărzii de Mediu, ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, precum şi ai ocoalelor silvice din judeţ.

Potrivit ordinului prefectului, echipele vor patrula în zonele forestiere, vor verifica instalaţiile de prelucrare a lemnului, modul de depozitare a deşeurilor rezultate în urma acestor operaţiuni şi locurile de desfacere a pomilor de Crăciun (pieţe, târguri şi oboare). Se vor avea în vedere atât produsele autohtone, cât şi cele din import, precum şi modalităţile de exportare a masei lemnoase. Controale vor debuta în această săptămână şi se vor încheia pe 15 ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici