Călătorii din 5 trenuri vor fi transportaţi cu microbuze, pe ruta afectată de accidentul feroviar din Hunedoara

Circulaţia feroviară pe secţia CF Petroşani şi Simeria rămâne închisă în zona staţiilor Baniţa - Merişor, călătorii din cinci trenuri urmând să fie transportaţi cu microbuze, duminică, între staţiile Petroşani şi Pui. De asemenea, două trenuri vor circula pe rută deviată prin Orşova.

947 afișări
Imaginea articolului Călătorii din 5 trenuri vor fi transportaţi cu microbuze, pe ruta afectată de accidentul feroviar din Hunedoara

Călătorii din 5 trenuri vor fi transportaţi cu microbuze, pe ruta afectată de accidentul feroviar din Hunedoara

Potrivit CFR Infrastructură, circulaţia feroviară pe secţia CF Petroşani şi Simeria rămâne în continuare închisă în zona staţiilor Baniţa - Merişor, unde un tren de marfă format din 16 vagoane a deraiat, sâmbătă, 14 vagoane fiind răsturnate.

Din datele centralizate până acum a reieşit că infrastructura feroviară este distrusă pe ambele fire, pe o distanţă de aproximativ 200 de metri.

După finalizarea anchetei se vor retrage ultimele două vagoane rămase pe şină, în staţia Petroşani, iar personalul feroviar va consolida linia de cale ferată pentru a permite intrarea în zonă a utilajelor de intervenţie.

Pentru ridicarea vagoanelor răsturnate se va acţiona cu trei trenuri-macara, de 250 de tone, respectiv 125 de tone, şi cu un tren cu vinciuri.

CFR SA asigură continuitate în traficul feroviar pe zona respectivă, prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto - microbuze şi autobuze - între staţiile Petroşani şi Pui şi retur, călătorii fiind preluaţi din aceste staţii de alte trenuri care circulă pe aceleaşi rute.

De asemeanea, pentru trenurile de lung parcurs (IR) care circulă spre Arad, traficul este redirecţionat pe relaţia Filiaşi - Orşova - Timişoara - Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroşani, cu transbordare auto Petroşani - Pui, călătorii fiind apoi preluaţi de alte trenuri care au traseu comun.

Duminică se va asigura transbordare cu mijloace auto pentru călătorii din cinci trenuri (IR 1835, IR 1836, IR 1824, R 2023, R 2024), iar două trenuri IR vor circula pe rută deviată prin Orşova (IR 1821 şi IR 1822).

O comisie mixtă Procuratură/AGIFER anchetează accidentul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici