Călin Nistor, aviz favorabil de la CSM pentru un nou mandat de procuror şef adjunct al DNA

Călin Nistor a primit, luni, aviz favorabil de la Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru un nou mandat de procuror şef adjunct al DNA.

368 afișări
Imaginea articolului Călin Nistor, aviz favorabil de la CSM pentru un nou mandat de procuror şef adjunct al DNA

Călin Nistor, aviz favorabil de la CSM pentru un nou mandat de procuror şef adjunct al DNA (Imagine: Shutterstock)

Călin Nistor a susţinut, luni, un interviu în faţa procurorilor CSM în urma căruia Secţia pentru Procurori a consiliului a dat aviz favorabil propunerii de reinvestire a magistratului în funcţia de procuror şef adjunct în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Avizul va fi transmis de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, către preşedintele României. Klaus Iohannis va decide dacă semnează decretul de numire în funcţie.

"Am decis să fac această propunere în considerarea rezultatelor DNA. Rezultatele DNA se datorează unei echipe manageriale. Sunt premise foarte bune pentru a crede că reinvestirea va confirma rezultatele excepţionale al DNA. Nu este doar percepţia mea ci şi a interlocutorilor din ţară şi din străinătate. M-am întors de la Londra, de la Summit-ul Anticorupţie, unde, absolut fără excepţie, toată lumea, inclusiv premierul David Cameron, spune că, din punct de vedere al luptei împotriva corupţiei, România este o poveste de succes", a declarat Raluca Prună la CSM.

La data de 26 aprilie, ministrul Justiţiei a anunţat că îi propune pe Călin Nistor şi Marius Iacob pentru noi mandate de procurori şefi adjuncţi la DNA.

Pentru desemnarea celor două propuneri Raluca Prună a avut în vedere "rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială a celor doi cât şi îndeplinirea criteriilor de integritate", a precizat ministerul.

La data de 6 aprilie preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Laurei Condruţa Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici