CAMPANIA "EI MERITĂ ROMÂNIA": Aurora Simionescu, cercetătoarea de 29 de ani de la NASA

Campania "Ei merită România", demarată de Gândul, Pro Sport, Mediafax şi Ziarul Financiar, prezintă o altă poveste, a Aurorei Simionescu, cercetătoarea care a ajuns, la 29 de ani, să lucreze cu NASA şi cu Agenţia Spaţială Japoneză.

1283 afișări
Imaginea articolului CAMPANIA "EI MERITĂ ROMÂNIA": Aurora Simionescu, cercetătoarea de 29 de ani de la NASA

CAMPANIA "EI MERITĂ ROMÂNIA": Aurora Simionescu, cercetătoarea de 29 de ani de la NASA

În 2002, Aurora Simionescu era unul dintre cei 17.000 de tineri români care pleca să îşi facă studiile în străinătate. A ajuns la Bremen, şi-a făcut doctoratul la Munchen, iar acum Stanford o găzduieşte pentru a-şi face munca de cercetare.

La 24 de ani, a făcut prima descoperire, cu ajutorul sateliţilor: un filament cosmic, despre care cercetătorii din astrofizică vorbeau de 50 de ani, însă niciunul nu reuşise să îl arate sau să îl reprezinte în imagini.

Campania "Ei merită România" a debutat cu povestea lui Costel Pârnău, timişoreanul care, fără picioare şi fără o mână, ne învaţă pe toţi că "viaţa trebuie trăită cu orice preţ" şi a fost urmată de cea a preotului Manuel Radu, care, la 36 de ani, a luat în grijă copiii săraci din Urlaţi, de cea a Steluţei Duţă, campioana la box feminin pornită dintr-un orfelinat şi de cea a tânărului inventator Corneliu Băneasa Birtok, omul care face maşina să consume cu 15 la sută mai puţin..

"Ştiindu-i povestea zidarului simplu din Timişoara, am înţeles că-n viaţă poţi răzbi doar cu o mână şi că, indiferent de preţ, ea merită trăită. Chiar dacă nu ai lumină ori rabzi de foame, cum i s-a întâmplat unei violoniste de doar 9 ani din Piatra Neamţ. Chiar dacă n-ai ce să pui pe masă unor suflete în fiecare zi, asemeni preotului din Urlaţi. Chiar dacă îl înlocuieşti pentru o clipă pe Dumnezeu şi le arunci oamenilor speranţă şi hrană din cer, asemeni poliţistului Marian Cojocaru. Chiar dacă descoperi materie cercetând Universul, asemeni Aurorei Simionescu, românca de la NASA. Chiar dacă schimbi siguranţe într-o staţie de metrou când eşti campioană la arte marţiale, precum Cristina Mihalcea. Ba chiar şi atunci când viaţa îţi dă la propriu pumni în cap, într-un orfelinat copil fiind, iar mai târziu câştigi medalii, ca Steluţa Duţă", scria Gândul odată cu lansarea campaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici