Video Campionul Tibi Uşeriu, aşteptat de zeci de bistriţeni cu pâine şi sare - VIDEO

Zeci de bistriţeni l-au aşteptat în centrul oraşului, joi, pe Tibi Uşeriu pentru a-l felicita după ce acesta a câştigat ultra maratonul arctic, alergând pe gheaţă 566 de kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

120 afișări

Singurul român care a reuşit să câştige cel mai greu maraton din lume, Tibi Uşeriu, a fost aşteptat în centrul Bistriţei de zeci de admiratori, care au înfruntat frigul şi ploaia pentru a-l aplauda şi întâmpina cu pâine şi sare.

Tibi Uşeriu le-a povestit celor care l-au aşteptat în centrul oraşului că experienţa de la Cerul Polar a fost exact aşa cum se aştepta să fie – dificilă.

„Am răbdat frig de la începutul cursei cu tot cu antrenamentele mele la copcă şi alergatul dezbrăcat. La un moment dat, aveam vreo cinci perechi de pantaloni pe mine şi tot îmi era frig, cred că din cauza asta am avut şi o infecţie la picior. A fost o cursă în care eu am intrat ca un necunoscut. Am intrat în cursă alături de nume internaţionale cunoscute, de oameni de anduranţă, care erau favoriţi. Nimeni nu s-a aşteptat de la mine să câştig”, a povestit maratonistul.

Tiberiu Uşeriu a spus că, în cele opt zile în care a alergat pe gheaţă 566 de kilometri, a slăbit cinci kilograme.

„Aurora boreală a fost cea mai frumoasă dintre toate, pe care am admirat-o doar în primele două nopţi, după care nu mi-a mai ars nici de ea şi cel mai rău a fost frigul. Am avut temperaturi care au ajuns şi la -52 de grade noaptea. Te ardea efectiv... „ a mai povestit Tibi Uşeriu.

Tibi Uşeriu a câştigat pe 19 martie maratonul „6633 Arctic Ultra”, considerat cel mai greu maraton de pe planetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici