Carantinarea Bucureştiului, cu semnul întrebării după depăşirea ratei de incidenţă de 6 la mie. Prefectul Capitalei nu exclude nicio posibilitate

  • La o incidenţă de peste 6 la mie a noilor cazuri de Covid-19 învăţământul ar trebui să treacă în online, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.
  • Despre posibilitatea carantinării Bucureştiului, el afirmă că „nu trebuie exclusă nicio posibilitate”.
  • Primarul Nicuşor Dan a anunţat luni că autorităţile încearcă să evite o eventuală carantinare a Capitalei.
2247 afișări
Imaginea articolului Carantinarea Bucureştiului, cu semnul întrebării după depăşirea ratei de incidenţă de 6 la mie. Prefectul Capitalei nu exclude nicio posibilitate

Carantinarea Bucureştiului, cu semnul întrebării. FOTO: Profimedia

„Conform Ordinului comun, aşa cum arată acum, la peste 6 la mie ar trebui să treacă în online”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica, referitor la trecerea cursurilor şcolare în online.

El precizează că acest lucru este posibil dacă Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii nu este modificat.

„Nu intră automat în online. Vom lua această măsură în momentul în care ISMB, adică Inspectoratul Şcolar, ne va propune. Încă nu ne-a transmis această propunere”, precizează Stoica.

El menţionează că cei mai mulţi membri ai Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă propun menţinerea măsurilor existente şi înăsprirea controalelor.

Despre posibilitatea ca Bucureştiul să fie carantinat, Alin Soica spune: „Deocamdată nu este exclusă nicio posibilitate”.

Autorităţile încearcă să evite o eventuală carantinare a Capitalei, pentru a nu o bloca economic şi pentru a nu supune populaţia la noi încercări, a anunţat ieri primarul Capitalei Nicuşor Dan, după o întâlnire cu primarii de sectoare, secretarul de stat Raed Arafat şi premierul Cîţu.

Nicuşor Dan a precizat încă că măsurile de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, sunt măsuri obligatorii emise de autorităţile naţionale, iar autorităţile locale doar se conformează.

Printre măsurile pregătite pentru a evita o carantină în Bucureşti se află şi o monitorizare mai atentă a centrelor comerciale. „Ne gândim la introducerea unei măsuri suplimentare”, a precizat, marţi, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu

Ministrul Sănătăţii a declarat, duminică seară, că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureştiului, pentru că numărul de infectări creşte foarte repede. Vlad Voiculescu a precizat că incidenţa în Capitală este mai mare decât cea din cifrele prezentate în raportările zilnice, după calculele ministerului Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a precizat că dintre închiderea şcolilor şi închiderea mall-urilor, cel puţin în weekend, preferă închiderea centrelor comerciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici