Carnea din magazin cu imagini grafice ca pe pachetele de ţigări. Soluţia ar putea reduce consumul de carne potrivit unui studiu recent

Criticate iniţial, imaginile grafice de pe pachetele de ţigări au avut, conform studiilor, un impact asupra reducerii numărului de fumători din întreaga lume. Acum aceste etichete ar putea fi extinse şi la alte produse, iar o propunere este carnea.

2679 afișări
Imaginea articolului Carnea din magazin cu imagini grafice ca pe pachetele de ţigări. Soluţia ar putea reduce consumul de carne potrivit unui studiu recent

Carnea din magazin cu imagini grafice ca pe pachetele de ţigări.

Un studiu realizat de o echipă de la Universitatea Durham din Marea Britanie a constatat că utilizarea unor etichete de avertizare, similare celor de pe pachetele de ţigări, ar putea avea un impact asupra reducerii consumului de carne.

Parlamentul European, împreună cu unele guverne, pledează pentru o reducere a cantităţii de carne consumată de cetăţeni, dar ideea a stărnit reacţii dure în ultimii ani din partea celor ce consideră că statul nu ar trebui să se implice în stabilirea dietei cetăţenilor.

Consumul prea mare de carne este asociat cu probleme de sănătate, cum ar fi riscul crescut de anumite tipuri de cancer, iar industria cărnii contribuie în sens negativ la schimbările climatice şi la emisiile de gaze cu efect de seră, relatează Euronews.

Etichetele de avertizare grafică similare cu cele de pe pachetele de ţigări ar putea reduce consumul de carne, potrivit unui nou studiu publicat de o echipă de la Universitatea Durham.

Echipa de la Universitatea Durham a testat o serie de etichete de avertizare cu privire la daunele aduse climei, sănătăţii şi la riscul de pandemii. Ei au constatat că toate etichetele au fost eficiente pentru a-i descuraja pe oameni să aleagă mese cu carne.

Toate etichetele de avertizare, care prezentau o imagine grafică alături de text, au redus cu 7% până la 10% selecţia de mese cu carne. Cu toate acestea, participanţii au fost cel mai mult în favoarea etichetelor de avertizare privind clima, pe care le-au considerat, de asemenea, cele mai credibile.

Studiul a fost publicat în revista academică Appetite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici