Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită pe 1 decembrie 2018

Cel mai grandios proiect al Bisericii Ortodoxe Române va fi inaugurat în anul centenarului Marii Uniri. Data terminării construcţiei a fost schimbată până acum de două ori. Costurile estimate între timp au scăzut puţin, informează Gândul.

3974 afișări
Imaginea articolului Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită pe 1 decembrie 2018

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită pe 1 decembrie 2018 (Imagine Silviu Matei / Mediafa Foto)

Patriarhia Română are planuri clare cu Catedrala Mântuirii Neamului: va fi sfinţită peste 2 ani, de Ziua Naţională. Termenul este menţionat chiar de Preafericitul Daniel în Pastorala Învierii, notează Gândul.

Mesajul de Paşte al Patriarhului Daniel

"În mod deosebit, mulţumim tuturor celor care au sprijinit până acum şi celor care vor sprijini, prin cuvânt şi faptă, moral şi financiar, construirea Catedralei Mântuirii Neamului (ajunsă la 70% din volumul cantităţilor de lucrări), pentru ca aceasta să poată fi sfinţită la 1 decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire a românilor într-un stat independent.

Această Catedrală este în acelaşi timp o necesitate practică şi un simbol al credinţei, libertăţii şi demnităţii poporului român."

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici