Cazul "Mădălina Manole" a fost închis. Vezi la ce concluzii au ajuns procurorii - Mediafax

Cazul "Mădălina Manole" a fost închis. Vezi la ce concluzii au ajuns procurorii

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor în cazul decesului Mădăline Manole şi continuă cercetările faţă de Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul cu care s-a sinucis cântăreaţa.

183 afişări

Imaginea articolului Cazul "Mădălina Manole" a fost închis. Vezi la ce concluzii au ajuns procurorii

Cazul "Mădălina Manole" a fost închis. Vezi la ce concluzii au ajuns procurorii (Imagine: ctav Ganea/Mediafax Foto)

Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat, joi, că prinrezoluţia nr. 2675/P/2010 din 19 ianuarie 2011 s-a dispusneînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor,"întrucât decesul numitei Mircea Magdalena Anca nu a fostconsecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală".

Totodată, s-a dispus continuarea cercetărilor faţă deinculpatul Cristian Urziceanu, pentru infracţiunea de trafic desubstanţe toxice.

Procurorii au reţinut, în cuprinsul soluţiei, că, potrivitraportului de autopsie medico-legală întocmit de Serviciul deMedicină Legală Ilfov, moartea Magdalenei Anca Mircea - cunoscutăpublicului drept Mădălina Manole - a fost violentă.

 

"Ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acuteconsecutivă intoxicaţiei cu carbofuran. Calea depătrundere a toxicului a fost digestivă (orală). La autopsie s-aconstatat o leziune traumatică (plagă contuză parietală stânga cuinfiltrat sanguin epicranian subiacent) care s-a putut produce celmai probabil prin lovire de plan dur în cadrul stării de rău care apremers decesului, nu are legătură cu mecanismul de producere almorţii şi pentru care sus-numita ar fi necesitat opt-nouă zile deîngrijiri medicale pentru vindecare în caz de supravieţuire", aratăprocurorii într-un comunicat de presă, citând din raportul deautopsie.

De asemenea, procurorii au mai reţinut că prin raportul deexpertiză din septembrie 2010, întocmit de Institutul deCriminalistică din Poliţia Română, concluziile au fost că:"flaconul din material plastic cu inscripţia "Pesticide" conţinesuspensie apoasă de carbofuran, respectiv aproximativ 680 grame desubstanţă constituită în majoritate din apă şi carbofuran (pesticidcarbamic), ca substanţă activă; paharul din sticlă conţine peinterior carbofuran, din acesta s-a colectat o cantitate de 0,449grame substanţă solidă, constituită în majoritate din substanţaactivă carbofura; urmele de substanţă ridicate de pe cadavru, dinapropierea acestuia şi de pe forfecuţa cu mânere din plastic deculoare roşie conţin carbofuran".

Substanţa solidă aflată în flaconul din material plastic cuinscripţia "Pesticide" este aceeaşi cu substanţa solidăidentificată pe interiorul paharului din sticlă şi cu substanţaidentificată în urmele materie recoltate de pe forfecuţa cu mâneredin plastic de culoare roşie şi în urmele materie ridicate de pecadavru şi din apropierea acestuia, au mai precizat procurorii.

Carbofuranul este o pulbere de culoare albă, fără miros, foartepuţin solubilă în apă. Aceasta se condiţionează sub formă desuspensie în apă, la care se adaugă un colorant roz pentru marcare(atenţionare). Carbofuranul este substanţa activă a pesticiduluiFuradan. Conform Codexului produselor de uz fitosanitar omologatepentru a fi utilizate în România, carbofuranul face parte din grupaI de toxicitate, "produse extrem de toxice, care conţin substanţăactivă cu doza medie letală (DL 50) sub 50 mg/kg corp".

Totodată, procurorii au reţinut că, potrivit raportului deconstatare tehnico-ştiinţifică dactiloscopică din 11 octombrie 2010al Serviciul Criminalistic din Poliţia Capitalei, unadintre urmele digitale ridicate de pe flaconul din plastic cumenţiunea "Pesticide", găsit în apropierea cadavrului, a fostcreată de degetul mijlociu de la mâna dreaptă a MădălineiManole

"Cu privire la celelalte trei urme ridicate s-a concluzionat cănu conţin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesareidentificării persoanelor care le-au creat", mai scriu procuroriiîn cuprinsul soluţiei de neîncepere a urmăririi penale.

În cauză a fost efectuată şi o constataretehnico-ştiinţifică cu privire la un înscris olograf, nedatat şinesemnat, rezultând că acesta a fost redactat de către MădălinaManole.

"Astfel, pentru comparaţie au fost avute în vedere mai multeînscrisuri, inclusiv scripte obţinute din arhivele ServiciuluiPublic Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Otopeni şi ServiciuluiPublic Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor SimpleBucureşti, respectiv cererea pentru eliberarea actului deidentitate completată şi semnată de Mircea Magdalena Anca la datade 05.08.2008 şi cererea olografă, datată 01.10.2002, prin care asolicitat eliberarea unui paşaport turistic. Concluziile raportuluide constatare tehnico-ştiinţifică au fost în sensul că scrierea depe toate înscrisurile avute la dispoziţie a fost executată de cătreaceeaşi persoană, precum şi că înscrisul în cauză nu prezintămodificări şi nu a fost realizat prin imitare", au precizatprocurorii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
MANOLE ,
OMOR ,
NUP

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.