CE: Eleva unui liceu din Sânnicolau-Mare, câştigătoare a consursului Juvenes Translatores

O elevă a Liceului Teoretic „Ioan Jebelean” din Sânnicolau-Mare, judeţul Timiş, a fost desemnată câştigătoare a consursului Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană.

1084 afișări
Imaginea articolului CE: Eleva unui liceu din Sânnicolau-Mare, câştigătoare a consursului Juvenes Translatores

Sursa foto: Facebook / Juvenes Translatores

Potrivit unui comunicat al CE, la concursul de traducere Juvenes Translatores destinat liceenilor au fost desemnaţi 27 de câştigători, câte unul din fiecare stat membru.

Căştigătoarea din România este Iulia Berciu, elevă în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Jebelean” din Sânnicolau-Mare, aflată sub îndrumarea profesoarei Camelia Cucov.

Participanţii au avut posibilitatea de a alege să traducă din oricare combinaţie lingvistică alcătuită din două limbi oficiale ale UE. Din cele 552 de combinaţii lingvistice posibile, traducătorii în devenire au utilizat 150 de combinaţii.

Tema concursului din acest an a fost „Cum să ţinem piept vremurilor dificile - împreună suntem mai puternici”.

„Îi felicit pe elevii care au acceptat provocarea de a traduce în astfel de împrejurări dificile. Îi felicit, de asemenea, pe profesorii a căror determinare a permis organizarea acestui concurs în ciuda constrângerilor legate de predarea online. Toţi au dat dovadă de o adevărată pasiune pentru limbile străine şi pentru multilingvism”, a declarat comisarul pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn.

Traducătorii din cadrul Comisiei au selectat 27 de câştigători din rândul celor 2 800 de participanţi din întreaga Europă. În plus, 248 de elevi au primit menţiuni speciale pentru traduceri remarcabile.

„Cel mai bun tânăr traducător din fiecare ţară a UE va fi invitat la o ceremonie online de decernare a premiilor, care va avea loc vineri, 2 iulie 2021. Câştigătorii şi profesorii lor vor avea, de asemenea, ocazia să cunoască un traducător sau o traducătoare profesionist(ă) din cadrul Comisiei Europene pentru a afla mai multe despre traducere şi limbi străine”, au transmis reprezentanţii CE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici