Cea mai amplă acţiune de igienizare din Defileul Jiului, din ultimii 12 ani, organizată de SGA Gorj

Peste 1.000 de saci de gunoi au strâns, într-o singură zi, din Defileul Jiului angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, în cadrul celei mai ample acţiuni de igienizare desfăşurate în zonă în ultimii 12 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

895 afișări
Imaginea articolului Cea mai amplă acţiune de igienizare din Defileul Jiului, din ultimii 12 ani, organizată de SGA Gorj

Cea mai amplă acţiune de igienizare din Defileul Jiului, din ultimii 12 ani, organizată de SGA Gorj

Acţiunea de igienizare a Defileului Jiului a început miercuri şi se desfăşoară pe parcursul mai multor zile.

La acţiune participă 65 de angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, care au strâns gunoiul şi au tăiat arborii căzuţi în urma ninsorilor în zona Defileului Jiului, ajungând şi pe malul drept al râului, unde nu s-a mai intervenit de peste 12 ani.

În câteva ore, aceştia au umplut, miercuri, peste 1.000 de saci cu gunoi.

„Continuăm şi joi. Miercuri am reuşit să acoperim aproximativ doi kilometri. Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj desfăşoară două acţiuni pe râul Jiu, în zona Defileul Jiului, una de igienizare şi una de tăiere a arborilor căzuţi şi de curăţire a albiei, pe tot sectorul Cariera Meri-Pod, amonte Mănăstirea Lainici. Acest tip de acţiune, cu astfel de mobilizare, nu s-a mai desfăşurat, de către instituţia noastră, de 12 ani. Participăm cu 65 de angajaţi, accesul este foarte dificil pe malul drept al Jiului, condiţiile de exploatare de asemenea, s-au obţinut derogări de la Parcul Naţional Defileul Jiului şi aprobări de la proprietarii terenurilor. Îndepărtarea arborilor căzuţi în timp, dar mai ales în urma ninsorilor abundente din primăvara anului 2019, este necesară, deoarece există riscul ca, în cazul unor debite mari pe râul Jiu, în lunile de primăvară, aceştia să fie antrenaţi şi să creeze blocaje cu consecinţe grave pentru aşezările urbane, dar şi pentru construcţiile hidrotehnice din aval”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Buduran, directorul SGA Gorj.

În această perioadă, nu sunt vipere şi acţiunea se poate desfăşura în siguranţă.

„Pe malul apei am găsit foarte multe gunoaie. Umplem iarăşi vreo 300-400 de saci de gunoaie, de PET-uri. În principiu, acţionăm numai cu personal propriu. Este destul de periculos. Terenul este foarte accidentat şi îţi asumi răspunderea pentru toţi cei pe care îi aduci acolo. Am făcut acţiunea în această perioadă, când este destul de frig, pentru că nu există vipere în perioada aceasta în zonă. Pe timp de vară, nu putem să intervenim, acolo există pericolul de vipere non-stop pe perioada verii, când este cald. Se lucrează în condiţii destul de grele, dar ne descurcăm. Miercuri au fost strânşi peste o mie de saci de PET-uri”, a spus Alexandru Buduran.

Acţiunea va continua în zilele următoare pe o distanţă de aproximativ zece kilometri, în jurul mănăstirii Lainici. În semn de recunoştinţă, părintele stareţ i-a invitat la masă pe cei 65 de angajaţi SGA Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici