Cei mai mulţi tineri din categoria 18-24 ani s-au angajat în 2020

  • În 2020 tinerii s-au înghesuit să aplice pe platformele de job-uri
  • 7.500 de tineri sunt activi lunar pe platforma eJobs, conform Ziarului Financiar
  • Cele mai căutate domenii: ingineria, contabilitatea, marketingul, IT şi resursele umane
354 afișări
Imaginea articolului Cei mai mulţi tineri din categoria 18-24 ani s-au angajat în 2020

Piaţa muncii trece prin schimbări. În contextul acesta, tinerii sunt tot mai activi pe platformele de job-uri. Datele BestJobs şi eJobs arată că grupa de vârstă 18-24 de ani a fost cea mai activă anul trecut. Anul 2020 a fost anul în care s-au văzut cele mai multe aplicări pentru job-uri, din partea tinerilor, din ultimii douăzeci de ani. Este un lucru îmbucurător, ţinând cont că rata şomajului în rândul lor este de 17%, printre cele mai mari din Europa.

Cu două facultăţi în CV, Laura este unul dintre tinerii care au luat cu asalt platformele de job-uri în pandemie. Şi a fost cu noroc, de cinci luni lucrează în marketing.

Laura Ramona, marketing research: Printre cele mai mari avantaje pe care le-am avut în perioada aceasta au fost că ştiu să folosesc pachetul Office foarte bine, că mă descurc în online. Prind foarte repede tot ce înseamnă calculator, IT, orice program nou. Am foarte mulţi prieteni care îşi caută în această perioadă. Toată lumea întreabă: „Dar nu se mai fac angajări pe la tine? Nu ştii pe cineva care angajează?”.

Ana este reprezentant Bestjobs. Ea spune că schimbările spre tehnologizare, de anul trecut, au încurajat tinerii să îşi încerce norocul.

Ana Vişan, Marketing Manager Bestjobs: Asta vine din două motive. Primul este trecerea la munca remote, de acasă, ceea ce lor le oferă o flexibilitate mult mai mare. Al doilea motiv este faptul că tinerii se specializează mult mai rapid şi învaţă mult mai repede datorită resurselor online la care au acces. Pe domeniile acestea, pe care poţi să înveţi chiar şi în afara domeniului tău de studii: IT, dezvoltatori design, marketing, e-commerce.

  • 2020 – 500.000 aplicări/lunar (18-24 ani)
  • 18-24 ani- 40% din aplicările lunare
  • Număr total de aplicări lunare – 1,3-1,5 milioane
  • 16% dintre candidaţi – 18-24 de ani
  • 7.500 tineri activi lunar pe platformă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici