Centenar inedit: 100 de personalităţi, pictate pe peretele unui liceu de artişti stradali şi de voluntari | GALERIE FOTO

Doi artişti stradali şi 100 de voluntari, între care primarul Emil Boc, au pictat, pe un perete al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, portretele a 100 de personalităţi care au marcat România, într-un proiect de artă murală dedicat Centenarului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

682 afișări
Imaginea articolului Centenar inedit: 100 de personalităţi, pictate pe peretele unui liceu de artişti stradali şi de voluntari | GALERIE FOTO

Centenar inedit: 100 de personalităţi, pictate pe peretele unui liceu de artişti stradali şi de voluntari

Marius Mariş, reprezentant al asociaţiei care a iniţiat proiectul, a declarat, vineri, presei că s-a dorit reconfigurarea hărţii României nu prin granite, ci prin oameni.

„Am vrut, cu ocazia Centenarului, să facem ceva şi să ieşim din tipare şi am finalizat proiectul de artă murală <<Romania in 100 faces>> care a însemnat pictarea portretelor a 100 de personalităţi din mai multe domenii care au marcat istoria României pe un perete de 6 x 11 m al Liceului Teoretic <<Onisifor Ghibu>>. Proiectul s-a derulat cu ajutorul artiştilor stradali Kero şi Ocu şi a 100 de voluntari, printre care şi primarul Emil Boc, şi am folosit peretele liceului ca pe o pânză mare. Am vrut să reconturăm, cumva, harta României, dar nu prin graniţe ci prin oameni. A ieşit ceva inedit”, a spus Mariş.

Potrivit acestuia, printre portrele personalităţilor pictate se numără cele ale lui Mihai Viteazu, Ştefan cel Mare, Avram Iancu, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Nichita Stănescu, George Enescu, Amza Pellea, Toma Caragiu, Sextil Puşcariu, Onisifor Ghibu, Constantin Brâncuşi, Nicolae Grigorescu, Lucian Pintilie, Regina Maria.

În cursul serii, pe peretele pictat a avut loc şi un show de video-mapping realizat de Lucian Matei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici