Centrul Social de Urgenţă Ploieşti a devenit neîncăpător, oamenii dorm pe saltele | GALERIE FOTO

Centrul Social de Urgenţă Ploieşti a devenit neîncăpător în ultimele zile din cauza frigului. Oamenii rămaşi fără case, între care foşti ingineri, electricieni sau barmani, sunt nevoiţi să doarmă pe jos, pe saltele, deoarece capacitatea centrului a fost depăşită.

230 afișări
Imaginea articolului Centrul Social de Urgenţă Ploieşti a devenit neîncăpător, oamenii dorm pe saltele | GALERIE FOTO

Centrul Social de Urgenţă Ploieşti a devenit neîncăpător, oamenii dorm pe saltele

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Din cauza frigului, capacitatea Centrului Social de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost din Ploieşti a fost depăşită.

Şeful Centrului Social de Urgenţă din Ploieşti, Romeo Făcăleţ, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în noaptea de luni spre marţi 56 de persoane au cerut găzduire, iar capacitatea instituţiei este de 50 de locuri, astfel încât pentru persoanele pentru care nu au mai fost paturi, angajaţii au pus saltele pe jos.

”Am văzut că dimineaţă erau minus 10 grade. Frig. Nu avem cum să nu-i primim. Am completat numărul de paturi cu saltele, pe care le-am pus pe jos. 55 au venit singuri, unul a fost adus cu Salvarea, la patru dimineaţa”, a declarat Făcăleţ.

Pentru că temperaturile sunt scăzute în continuare, conducerea centrului a luat decizia să îl ţină deschis tot timpul.

”Pe timpul verii programul este de la 19.00 la 9.00. Acum îl ţinem deschis non stop. Nu putem să-i dăm afară. Le dăm apă caldă să-şi facă un ceai, ness, ce vor. Şi stau la căldură. Sunt persoane care chiar nu au unde să se ducă. Printre ele, foşti ingineri, electricieni, barman. Au rămas, din diverse motive, fără case”, a spus şeful Centrului Social de Urgenţă.

Printre cei care dorm la Centrul de Urgenţă se numără şi Emilia Petcu, de 64 de ani, din Ploieşti.

“Dormim de mult, sunt cu mama. De cinci ani nu mai am unde să dorm. Aici fac în februarie doi ani, de când sunt aici. Noaptea mai ales e înghesuială. Dorm oamenii şi pe saltele. Sunt puse pe jos, nici nu ai pe unde călca noaptea”, a declarat Emilia Petcu.

La Centrul Social de Urgenţă Ploieşti persoanele fără adăpost îşi pot spăla hainele de două ori pe săptămână.

Persoanele care au consumat alcool sau droguri nu pot beneficia de serviciile oferite în cadrul Centrului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici