COD GALBEN de ninsori viscolite şi polei, până miercuri noaptea. HARTA cu zonele afectate

Meteorologii au emis o alertă de cod galben de ninsori însemnate cantitativ, viscol şi polei, valabilă până miercuri seara, la ora 20.00. Precipitaţiile vor continua şi în noaptea de miercuri spre joi spre vineri în estul, sud-estul şi centrul teritoriului, transformându-se în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării.

7828 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ninsori viscolite şi polei, până miercuri noaptea. HARTA cu zonele afectate

COD GALBEN de ninsori viscolite şi polei până miercuri noaptea. Care sunt zonele afectate

Începând de marţi, de la ora 12.00, până miercuri până la ora 20.00, ANM avertizează că precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi polei, precum şi intensificări ale vântului se vor extinde, începând cu regiunile vestice şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

"La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ploaie şi vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat şi pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia şi Moldova. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte şi în sud-vest. Vântul se va intensifica, cu viteze de 50...55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile", transmit meteorologii. 

COD GALBEN de viscol

Începând de marţi, de la ora 17.00, până miercuri până la ora 20.00,  în zona de munte se vor înregistra intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent; în sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei – depuneri de polei.

"Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marţi (16 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpaţii Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. În sudul Banatului, apoi şi în cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei", informează ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici