Ceremonii dedicate sărbătoririi Zilei NATO în România

Secretarul de stat în MApN, Eduard Bachide, şi locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiţă Vlad, au partipat duminică, la sediul MApN, la ceremonia arborării drapelelor României şi Alianţei Nord-Atlantice, dedicată Zilei NATO în România.

284 afișări
Imaginea articolului Ceremonii dedicate sărbătoririi Zilei NATO în România

Ceremonii dedicate sărbătoririi Zilei NATO în România

La festivitatea de la sediul Ministerului Apărării Naţionale, secretarul de stat Eduard Bachide a subliniat importanţa Alianţei Nord-Atlantice, evocând momentul aderării României ca fiind unul definitoriu, transmite MApN.

Suntem astăzi membri ai celei mai puternice alianţe politico-militare din lume, fapt deosebit de important având în vedere contextul de securitate actual. Ţara noastră are cele mai puternice garanţii de securitate, dar şi angajamente asumate pe care Armata României le îndeplineşte în mod responsabil şi cu succes”, a spus Bachide.

De asemenea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării a apreciat că, în perioada scursă de la debutul invaziei din 2022 a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, NATO a avut unul dintre anii cu cele mai intense activităţi din existenţa sa de aproape trei sferturi de secol.

Pachetul consistent de măsuri defensive, luate de NATO în acest an, reprezintă materializarea coeziunii Alianţei în faţa oricărui tip de agresiune la adresa statelor membre şi angajamentul ferm pentru apărarea colectivă”, a afirmat generalul-locotenent Gheorghiţă Vlad.

Activităţi similare dedicate aderării României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord au avut loc şi în alte unităţi din ţară ale instituţiei apărării.

În urmă cu 19 ani, la 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO.

Ziua NATO în România se marchează anual, în prima duminică a lunii aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici