Cererea Complexului Energetic Hunedoara de intrare în insolvenţă, respinsă de instanţă

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins, marţi, cererea de intrare în insolvenţă depusă de conducerea Complexului Energetic Hunedoara, în aceeaşi şedinţă instanţa hotărând disjungerea dosarului, cererile creditorilor urmând să facă obiectul altui dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

195 afișări
Imaginea articolului Cererea Complexului Energetic Hunedoara de intrare în insolvenţă, respinsă de instanţă

Cererea Complexului Energetic Hunedoara de intrare în insolvenţă, respinsă de instanţă (Imagine: Ana Poenariu/ Foto Mediafax)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că instanţa a respins cererea Complexului Energetic Hunedoara de declarare a stării de insolvenţă, decizia putând fi atacată cu apel în termen de 7 zile.

În aceeaşi şedinţă, instanţa a decis disjungerea dosarului, iar cererile de declarare a insolvenţei CEH, înaintate de creditori, vor face obiectul unui alt dosar.

”Complexul Energetic Hunedoara are termen de apel 7 zile. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a decis disjungerea cererilor creditorilor CEH de intrare în insolvenţă, pentru care s-a acordat termen de judecată în data de 8 martie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Cererea de intrare în insolvenţă respinsă de magistraţi a fost formulată de administraţia CEH la sfârşitul lunii noiembrie 2016, după ce societatea a intrat de două ori în insolvenţă şi tot de atâtea ori a ieşit din această procedură.

Până la judecarea apelului, CEH beneficiază de o sentinţă în baza căreia conturile societăţii nu pot fi executate, societatea având însă dreptul de a folosi doar banii necesari pentru plata salariilor angajaţilor.

CEH are datorii de peste 2 miliarde de lei, iar pe conturile societăţii există zeci de executări silite.

Complexul Energetic Hunedoara are circa 5.500 de salariaţi.

Societatea asigură agentul termic pentru câteva mii de apartamente din municipiile Petroşani şi Deva, fiind formată din minele de huilă Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni, precum şi din Termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Totodată, CEH deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5 la sută din producţia de energie electrică, iar în luna ianuarie, alături de Complexul Energetic Oltenia, a contribuit la asigurarea siguranţei sistemului energetic naţional în perioada de ger.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici