CFR: 16 trenuri anulate şi 55 întârziate din cauza furtului de cablu pe ruta Bucureşti - Pajura

Şaisprezece trenuri au fost anulate şi 55 au avut întârzieri de aproximativ 40 de minute la intrarea sau la plecarea din Gara de Nord, după ce în noaptea de duminică spre luni au fost furate cabluri de la instalaţia de semnalizare de pe ruta feroviară Bucureşti Nord-Pajura, a anunţat compania CFR.

111 afișări
Imaginea articolului CFR: 16 trenuri anulate şi 55 întârziate din cauza furtului de cablu pe ruta Bucureşti - Pajura

CFR: 16 trenuri anulate şi 55 întârziate din cauza furtului de cablu pe ruta Bucureşti - Pajura (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Circulaţia trenurilor între staţiile Bucureşti Nord şi Pajura a fost reluată în condiţii normale luni, începând cu ora 14.35, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

Deranjament produs la instalaţiile de semnalizare s-a produs după ce, în noaptea de duminică spre luni, persoane necunoscute au tăiat opt cabluri de la instalaţiile de semnalizare şi au furat aproximativ 20 de metri de cablu de pe această secţie.

În urma deranjamentului produs la instalaţiile de semnalizare, circulaţia trenurilor s-a desfăşurat la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale, pe toate secţiunile afectate, respectiv Bucureşti Nord - Pajura, Bucureşti Nord - Griviţa, intrarea şi ieşirea din Depoul Bucureşti Călători.

Astfel, între orele 02.30 şi 14.35, 55 de trenuri au înregistrat, în medie, întârzieri de 39 de minute pe tren la sosirea sau plecarea din Gara de Nord, iar 16 garnituri de călători au fost anulate.

"Călătorii afectaţi de aceste anulări au fost direcţionaţi la trenurile următoare aflate în circulaţie", a precizat compania CFR.

Poliţia Română face cercetări în cazul tăierii cablurilor de semnalizare pe ruta feroviară Bucureşti Nord-Pajura.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la incident în jurul orei 5.20, reclamaţia făcând referire la o "defecţiune" în zona Podului Grant. Poliţiştii au constatat la faţa locului că mai multe cabluri de semnalizare au fost tăiate, dar nu şi furate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici