CFR: 46 de trenuri sunt anulate, dar traficul feroviar reintră în graficele normale

CFR Călători a anunţat vineri că 46 de trenuri anulate, dar că traficul feroviar reintră treptat în graficele normale, circulaţia desfăşurându-se încă în condiţii de iarnă, potrivit datelor publicate de companie.

338 afișări
Imaginea articolului CFR: 46 de trenuri sunt anulate, dar traficul feroviar reintră în graficele normale

CFR: 46 de trenuri sunt anulate, dar traficul feroviar reintră în graficele normale (Imagine: Marius Dumbrăveanu/ Mediafax Foto)

Pe magistrala Bucureşti - Constanţa circulă toate trenurile şi sunt remorcate cu locomotive electrice, menţinându-se unele anulări de trenuri Regio pe cateva rute secundare, precizează CFR Călători.

Compania a luat decizia de a anula sub 5% din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România pentru reintrarea garniturilor în graficul de serviciu şi pentru deszăpezire, acolo unde mai este necesar.

Pasagerii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor sau a călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

CFR SA avertizează că un număr redus de trenuri înregistrează întârzieri la sosire sau la plecare, acestea fiind determinate de adaptarea circulaţiei la condiţiile meteo nefavorabile, de necesitatea ataşării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării, de intervenţia pentru verificarea componentelor infrastructurii sau de prelungirea operaţiunilor de verificare şi de pregătire a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.

(Lista trenurilor anulate în prezent pentru data de 13 ianuarie 2017 poate fi consultată aici.)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici