Un bebeluş a murit după ce părinţii i-ar fi tratat răceala cu leacuri băbeşti, în Botoşani

Un bebeluş de doar patru luni din Botoşani a murit, la câteva zile după ce a fost botezat,după ce părinţii i-ar fi tratat răceala cu leacuri băbeşti, citite pe Internet, mama micuţului declarând că nu a ajuns la medic din cauza vremii, cu toate că preotul i-a recomandat să ducă bebeluşul la consult.

3970 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş a murit după ce părinţii i-ar fi tratat răceala cu leacuri băbeşti, în Botoşani

Un bebeluş a murit după ce părinţii i-ar fi tratat răceala cu leacuri băbeşti, în Botoşani (Imagine: Shutetrstock / Mediafax Arhiva Foto)

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani a fost solicitat în satul Suliţa la un bebeluş de patru luni găsit în stop cardio-respirator, cu urme de arsuri pe piept.

"Am fost solicitaţi pentru un copil de patru luni, găsit în stop cardio-respirator. S-au iniţiat manevrele de resuscitare timp de 45 de minute, după care a fost declarat decesul. Prezenta o arsură veche de două trei zile, în regiunea anterioară a toracelui, o arsură de gradul 2-3. Mama nu a declarat nimic, spunea că era în trament copilul. Avea o răceală, o viroză”, a declarat Eduard Gurău, medic Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Mama micuţului a declarat că i-a pus acestuia pe piept sare încinsă deoarece era răcit.

"Hârcâia din piept, nu a fost răcit. Nu a strănutat. I-am pus sare pe piept în urmă cu patru zile. Nu era fierbinte. Probabil era mai sensibil”, a spus mama copilului.

Aceasta a adăugat că nu a fost cu copilul la medic în ultima vreme, nici măcar după ce a observat arsura.

"Am crezut că îi trece. Am tot pus apă oxigenată şi albastru de metil. Am crezut că se face bine. Şi sora mea a făcut aşa şi-a trecut copilului ei. La al meu a fost un pic mai grav. O singură dată i-am pus sare fierbinte. I-am mai pus comprese”, a spus femeia.

Întrebată de unde a primit astfel de sfaturi, tânăra a răspuns că a citit pe Internet. Totodată, femeia a declarat că nu a ajuns la medicul de familie pentru că vremea din ultimele zile nu i-a permis, deşi după botezul care a avut loc sâmbătă, preotul i-ar fi recomandat să meargă cu băiatul la doctor pentru că este răcit.

"Copilul a primit luna asta vaccinul pentru două luni, cu restanţă de o lună. Copilul a avut mai multe prezentări la medicul de familie. Copilul a primit reţetă iniţial pentru un episod infecţios. În momentul în care copilul a fost perfect sănătos, a fost vaccinat cu vaccinul corespunzător vârstei de două luni. Nu recomand niciun fel de leac băbesc, nu recomand niciun fel de leac de la bătrâni, recomand ca la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie”, a declarat dr. Androne Cătălin, medicul de familie al copilului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Femeia a fost audiată, joi, de către poliţişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici