CGMB a aprobat cheltuirea unui milion de euro pentru deratizare. Consilier: Proiectul e aberant

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, marţi, alocarea unui milion de euro pentru efectuarea dezinsecţiei şi deratizării în oraş, chiar dacă o parte dintre consilieri s-au opus acestei iniţiative şi au arătat că proiectul este „aberant”.

105 afișări
Imaginea articolului CGMB a aprobat cheltuirea unui milion de euro pentru deratizare. Consilier: Proiectul e aberant

CGMB a aprobat cheltuirea unui milion de euro pentru deratizare. Consilier: Proiectul e aberant

Proiectul a fost aprobat cu 39 de voturi, dar subiectul a născut controverse între consilierii generali.

În cadrul plenului şedinţei, consilierul general PNL Ciprian Ciucu a spus că „proiectul este aberant”.

În acelaşi context, directoarea Departamentului de utilităţi publice, Magda Iuga, a spus: „Dacă vor fi temperaturi mai mici de 14 grade nu vom deconta niciun fel de servicii de dezinsecţie”.

Municipalitatea a încheiat un contract pentru astfel de servicii la sfârşitul lunii septembrie, aşa cum se prevede şi în proiectul de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, denumit „Aprobarea finanţării Programului unitar de iginenizare de la Bugetul Municipiului Bucureşti pentru anul 2017”, în care se menţionează că „în data de 27.09.2017 a fost încheitat Contractul de Servicii nr. 699 cu S.C. CORAL IMPEX SRL, urmare a finalizării procedurii de Achiziţie Publică, având a obiect realizarea unor tramente de dezinsecţie şi deratizare în Municipiul Bucureşti”.

„S-a ajuns la această situaţie pentru că firma Coral a câştigat în instanţă contestaţia depusă la licitaţia din 2016, iar instanţa ne-a obligat să ducem la îndeplinire obiectivele din contract (...) În contractul Primăriei cu firma Coral este stipulată maniera prin care tot ce se lucrează se încasează. Adică, ei ne spun ce au făcut, noi verifiăm, apoi se fac plăţile. Nu este vina administraţiei noastre că s-a ajuns la această situaţie, pentru că licitaţia s-a desfăşurat înainte de alegerile din iunie 2016, adică în timpul administraţiei care a preluat frâiele Municipalităţii după arestarea fostului primar Sorin Opreascu. Mai mult, fiind un litigiu, noi nu am avut voie să semnăm un contract cu o altă companie, astfel că dezinsecţia şi deratizarea pe timpul verii s-a făcut cu ajutorul instituţiilor proprii ”, a declarat, pentru Agenţia MEDIAFAX, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

„Este o hotărâre aberantă, ţinând cont că suntem aproape în luna noiembrie. Astfel de decizii se iau în luna ianuarie, ca să te poţi pregăti pentru astfel de acţiuni. S-a ajuns la această situaţie pentru că la licitaţia organizată în 2016, pentru anul în curs, Primăria nu a desemnat niciun câştigător. Având cea mai bună ofertă, Coral a atacat situaţia în instanţă şi a primit câştig de cauză în urmă cu mai puţin de două luni. Bineînţeles, Primăria a fost obligată să semneze acest contract de servicii, iar pe data 31 octombrie, la viitoarea şedinţă a CGMB, trebuie să aprobăm bugetul pentru aceste servicii, care este de aproximativ cinci milioane de lei ( 1,1 milioane de euro – n.r.)”, a declarat Agenţiei MEDIAFAX conslierul general PMP Lucian Iliescu.

„Am primit spre moştenire o situaţie delicată, cu un contract despre care cei mai mulţi reprezentanţi ai presei au considerat că nu este în favoarea primăriei şi nici în favoarea bucureştenilor. Am semnat finalizarea procedurii de achiziţie cu societatea care a câştigat licitaţia de deratizare (firma Coral - n.red.) Din păcate, a trecut vara, dar este măcar bine şi util să se acţioneze în sensul deratizării, pe raza Municipiului Bucureşti, cu această societate care a caştigat licitaţia şi care va începe să acţioneze în cel mai scurt timp”, declara primarul general Gabriela Firea în luna septembrie, în cadrul unui eveniment public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici