Cinci copii internaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, anchetă la o grădiniţă din Piteşti

Cinci copii de la grădiniţa "Aripi Deschise" din Piteşti au fost internaţi în spital, joi, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat ou, brânză, caşcaval şi carne de pui, iar DSP şi DSVSA Argeş au deschis o anchetă epidemiologică, informează corespondentul MEDIAFAX.

468 afișări
Imaginea articolului Cinci copii internaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, anchetă la o grădiniţă din Piteşti

Cinci copii internaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, anchetă la o grădiniţă din Piteşti

Potrivit directorului DSP Argeş, Sorina Honţaru, cinci copii, trei în vârstă de 5 ani şi doi de trei ani, de la grădiniţa "Aripi Deschise" din Piteşti, au ajuns la spital având simp­tome de toxiinfecţie alimentară: dureri abdominale, vărsături, sta­re de rău.

"Copiii au luat marţi, pe la ora 11, masa de prânz împreună. Miercuri, pe 12 octombrie, la 12:45 noaptea, ei au fost aduşi la Secţia Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean, unde au fost diagnosticaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară şi au rămas internaţi", a declarat Sorina Honţaru, director DSP Argeş.

O echipă mixtă formată din reprezentanţi de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş s-a deplasat la grădiniţă şi a controlat blocul alimentar, fiind recoltate o serie de probe.

„Au fost recoltate probe din meniul servit marţi la masa de prânz de 217 copii din două grupe, care au consumat atunci mămăligă cu ou, unt, brânză şi caşcaval şi tocană de cartofi cu carne de pui. Probe au fost prelevate până acum de la un singur copil. Se aşteaptă la DSP pentru analiză probe şi de la ceilalţi. Starea copiilor internaţi este una bună", a mai precizat conducerea DSP Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici