Cinci persoane, între care un ofiţer al Poliţiei de Frontieră Vaslui, reţinute într-un caz de trafic de ţigări de contrabandă

Cinci persoane au fost reţinute şi alte 16 sunt audiate de procurorii DIICOT, într-un caz de trafic de ţigări de contrabandă aduse în România din Republica Moldova, în afacere fiind implicat un ofiţer specialist 1 în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră - IJPF Vaslui.

539 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane, între care un ofiţer al Poliţiei de Frontieră Vaslui, reţinute într-un caz de trafic de ţigări de contrabandă

Cinci persoane, între care un ofiţer al Poliţiei de Frontieră Vaslui, reţinute într-un caz de trafic de ţigări de contrabandă (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Vaslui şi Galaţi, într-un caz de traficanţi de ţigări, vizând un grup constituit din 15 persoane, cetăţeni români şi moldoveni, specializat în contrabandă.

Potrivit DIICOT, inculpatul Mihov Petru, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi inculpaţii Olaru Florinel Iulian - comisar, ofiţer specialist 1 în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră din IJPF Vaslui -, Andriuţă Lucian şi Coşug Traian, foşti inspector, respectiv agent de poliţie în cadrul IJPF Vaslui - Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi.

Beneficiind în mod direct de sprijinul acestor trei inculpaţi, în perioada mai 2010- octombrie 2011, membrii grupului infracţional organizat au introdus în mod ilegal pe teritoriul României însemnate cantităţi de ţigări.

Ţigările proveneau din Republica Moldova şi erau introduse în ţară prin alte puncte decât cele destinate controlului vamal, pe raza judeţului Vaslui.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, este evaluat la aproximativ 1.400.000 de lei.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IJPF Galaţi, Poliţia Mun. Huşi şi lucrătorilor din cadrul IJJ Galaţi. Suportul tehnic a fost asigurat de către SRI Galaţi şi Vaslui.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci inculpaţi, la acest moment la sediul Direcţiei fiind audiate 16 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici