Cine sunt cei mai stresaţi oameni din Europa? Topul celor mai stresate popoare

Cine sunt cei mai stresaţi oameni din Europa? Un sondaj a întocmit un top special al ţărilor cu cea mai mare rată de stres percepută în Europa.

19231 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cei mai stresaţi oameni din Europa? Topul celor mai stresate popoare

Ideea pe care ne-o facem despre greci nu este cu siguranţă aceea a unui popor deosebit de stresat. Cu toatea acestea, ocupă primul loc în clasamentul special al ţărilor europene în care stresul este perceput cel mai mult.

Clasamentul a fost întocmit de experţii unei companii olandeze care vinde produse de wellness.

În top zece se află turcii pe locul doi, iar portughezii pe trei, urmaţi de maltezi, ciprioţi, irlandezi şi spanioli.

Italienii sunt pe locul opt, înaintea francezilor şi elveţienilor.

Pentru a clasifica stresul au fost folosite date din Global Burden of Diseases (un studiu realizat de revista medicală Lancet care analizează periodic starea de sănătate a popoarelor lumii, inclusiv sănătatea mintală) şi din sondajele pe această temă realizate de Eurostat şi Gallup.

Au fost luate în considerare stresul, incidenţa anxietăţii şi a depresiei, tristeţea şi bucuria percepută de indivizi, orele de lucru pe săptămână, etc., la persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani.

Sondajul a acoperit toate ţările europene, dar a exclus Rusia şi Ucraina, ale căror date ar fi fost neactualizate din cauza războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici