Video Cine va avea grijă de copilul tău dacă te îmbolnăveşti de coronavirus? „Nu este o procedură excepţională, a existat mereu”

Dacă sunteţi părinţi şi vă gândiţi ce se poate întâmpla cu copilul vostru dacă vă îmbolnăviţi de COVID-19, să ştiţi că statul va avea grijă de el, pentru o anumită perioadă de timp.

1016 afișări

Mădălina Turza, preşedintele Autorităţii pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii: „ În situaţiile familiilor care au un copil sau  mai mulţi copii cu dizabilităţi şi care se află în contextul nefericit ca ambii părinţi să fie bolnavi şi să necesite spitalizare în regim de urgenţă, iar copilul este asimptomatic sau este sănătos şi, foarte important, nu există niciun fel de alternativă în familia restrânsă, în familia lărgită, la rude, la cunoştinţe, în cercul de prieteni, şi la solicitarea părintelui, direcţia de protecţie a copilului poate veni în ajutor şi poate prelua copilul pentru o perioadă determinată de timp.”

Măsura se poate aplica şi în cazul copiilor fără dizabilităţi. 

Mădălina Turza: „Aceasta nu este o procedură excepţională, ea a existat dintotdeauna  la nivelul direcţiilor  de asistenţă socială şi protecţie a copilului, pentru acele situaţii în care creşterea şi îngrijirea unui copil în familie nu mai era posibilă.”

După ce DGASPC preia un copil aflat într-o astfel de situaţie, el va fi cazat într-un spaţiu special de izolare şi nu va sta alături de ceilalţi copii aflaţi în sistemul de protecţie socială. Cei de la DSP ar trebui să se ocupe de testarea lor. Copiii rămân în aceste spaţii 14 zile şi, dacă testele ies negative, sunt mutaţi în alte zone care aparţin sistemului de protecţie. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici