Clădirea Loteriei Neamţ stă să cadă peste angajaţi. „Am încercat să găsim spaţiu de închiriat, dar ce e disponibil nu se pretează la nevoile noastre”

  • Una dintre cele două clădiri ale Loteriei Române din Neamţ stă să cadă peste angajaţi
  • Imobilul are pereţii crăpaţi, bucăţi din acoperiş s-au desprins
  • Din pereţi lipsesc cărămizi
400 afișări

Corpul de clădire riscă să se dărâme în orice moment, iar interioarele arată la fel de rău.

Loteria Română are 41 puncte de lucru judeţene, unul din acestea fiind în Neamţ. Punctul de Lucru Judeţean Neamţ al Loteriei Române are 36 de salariaţi, iar la conducere e Nechita Vasile, în vârstă de 63 de ani, angajat la companie de 23 de ani.

Clădirea administrativă în care lucrează inclusiv managerul, aflată în Piatra-Neamţ, este proprietatea companiei. Angajaţii merg la serviciu într-un spaţiu cu pereţi crăpaţi, acoperişul desprins şi cărămizi lipsă. Se află de ani buni într-un stadiu avansat de degradare, iar cel de-al doilea corp stă să pice în orice moment.

Reprezentanţii companiei au declarat pentru MEDIAFAX că la nivelul conducerii centrale este cunoscută situaţia de la Piatra Neamţ.

„Având în vedere stadiul în care se află această clădire formată din două corpuri, în cursul acestui an se intenţionează achiziţionarea de servicii de expertiză tehnică de rezistenţă urmând ca, în funcţie de rezultatul expertizei, să se treacă la următoarea etapă care constă în achiziţionarea de servicii de proiectare rezistenţă-consolidare sau structură integrală nouă, după caz", au transmis reprezentanţii Loteriei Române.

Managerul Nechita Vasile spune că a căutat un spaţiu de închiriat, dar până acum nu a găsit.

„Pe varianta în care se va merge pe construcţie nouă, temporar, vom sta în chirie. Am încercat să găsim un spaţiu de închiriat, dar ceea ce este acum disponibil nu se pretează la nevoile noastre, pentru că noi nu putem face investiţii sau reamenajări", a spus, pentru MEDIAFAX, Nechita Vasile.

Potrivit unor surse din cadrul Loteriei Române, starea clădirii este în atenţia companiei de mai mulţi ani. S-a făcut o expertiză tehnică unde s-a stabilit că lucrările de reparaţie nu se justifică, iar soluţia ar fi refacerea în totalitate a structurii sau o nouă clădire. Pe baza acestei expertize, clădirea a fost prinsă în planul de investiţii, dar aşteaptă finalizarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru alocarea fondurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici