Cluj: Femeia care şi-a aruncat pe geam bebeluşul nu avea discernământ şi urmează să fie internată la Psihiatrie

Femeia care şi-a aruncat pe geam, în luna octombrie, bebeluşul în vârstă de două luni, de la etajul al doilea al unui imobil din Cluj-Napoca, acesta murind în urma impactului, nu va răspunde penal întrucât în momentul producerii faptei nu avea discernământ, ea urmând să fie internată la Psihiatrie.

344 afișări
Imaginea articolului Cluj: Femeia care şi-a aruncat pe geam bebeluşul nu avea discernământ şi urmează să fie internată la Psihiatrie

Cluj: Femeia care şi-a aruncat pe geam bebeluşul nu avea discernământ şi urmează să fie internată la Psihiatrie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj transmis, luni, la solicitarea MEDIAFAX, femeia suferea de tulburări mentale şi de comportament severe, tulburare depresivă recurentă şi tulburare mixtă de personalitate.

”În cauză s-a efectuat o expertiză medico-legală psihiatrică, din care rezultă că numita Abu - Zarifeh Monica Adriana prezintă diagnosticul tulburări mentale şi de comportament severe, asociate cu puerperium, tulburare depresivă recurentă, episod actual sever cu simptome psihotice, tulburare mixtă de personalitate cu elemente impulsive şi anancaste (n.r. - slăbirea simţului realului). Prin raportul de expertiză medico-legală, Comisia de expertiză a apreciat că, în cadrul bolii sale psihice, sus-numita nu a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele faptei sale - discernământ absent raportat la fapta imputată. S-a recomandat aplicarea măsurilor de siguranţă prevăzute de art. 110 Cod penal, internare obligatorie", se arată în comunicat.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj adaugă că, prin ordonanţa din 27 noiembrie, s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect infracţiunea de omor comisă de Abu - Zarifeh Monica Adriana, respectiv sesizarea instanţei cu propunerea de a lua măsura de internare medicală a acesteia.

În octombrie, Poliţia a fost sesizată că un bebeluş a căzut de la etajul al doilea al unui bloc din Cluj-Napoca şi a murit în urma impactului. La locul incidentului, a ajuns un echipaj SMURD, care nu a putut decât să constate decesul fetiţei.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că bebeluşul a fost aruncat pe geam de către mama sa, împotriva acesteia începându-se imediat urmărirea penală pentru omor. Femeia a fost internată la Clinica de Psihiatrie pentru a se stabili dacă avea sau nu discernământ.

Surse judiciare spuneau că bebeluşul, o fetiţă de două luni, ar fi fost aruncat pe geam de către mama sa, în urma unui episod depresiv. Conform aceloraşi surse, femeia are 41 de ani şi este căsătorită cu un cetăţean iordanian, cuplul având, iniţial, şapte copii, din care patru ar fi cu tatăl lor în Germania. Alţi doi copii - două fetiţe în vârstă de patru, respectiv şase ani -, care erau în casă în momentul incidentului, au fost daţi în grija bunicii din partea mamei, au spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici