Cluj: Peste 250 de persoane la coadă la ajutoare alimentare europene. Unii oameni au venit la ora 4.00 - FOTO

Peste 250 de persoane stau, luni, la coadă la un punct de distribuţie a ajutoarelor alimentare europene deschis de Primăria Cluj-Napoca, primii oameni ajungând la ora 4.00, deşi programul a început la 8.30, iar când s-a deschis uşa s-au îmbulzit, reclamând "proasta organizare".

886 afișări
Imaginea articolului Cluj: Peste 250 de persoane la coadă la ajutoare alimentare europene. Unii oameni au venit la ora 4.00 - FOTO

Cluj:Peste 250 de persoane la coadă la ajutoare alimentare europene;unii oameni au venit la ora 4.00 (Imagine: Vasile Magradean/Mediafax Foto)

Beneficiarii programului european de furnizare de alimente persoanelor defavorizate s-au aşezat la coadă la unul din cele două puncte de distribuţie deschise de Primăria Cluj-Napoca pe Calea Baciului, primele persoane ajungând la ora 4.00, deşi programul a început la ora 8.30, când deja se adunaseră peste 250 de oameni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iniţial, oamenii s-au aşezat la o uşă în faţa clădirii, după care s-au mutat la o uşă din spate, iar când aceasta a fost deschisă s-au îmbulzit să intre.

"Am venit să fiu primul, la ora 4.00 am fost aici, m-am îmbrăcat gros. Am vrut să nu stau mult la rând la ajutoare. Iau alimente pentru soţia mea, care are o pensie de doar 350 de lei pe lună. Să vedem cât ne vor ajunge aceste alimente", a spus Mihai Inceu.

Un alt beneficiar al ajutoarelor alimentare care a ajuns la coadă tot la ora 4.00, Dorel Bria, a spus că alimentele sunt binevenite, pentru că oamenii nu dau banii pe ele.

"Am pensie de 250 de lei, mă descurc foarte greu", a spus el.

Oamenii s-au declarat nemulţumiţi de modul în care Primăria Cluj-Napoca a organizat distribuirea alimentelor, în condiţiile în care beneficiarii erau serviţi de un singur funcţionar.

"Este bătaie de joc, nu au anunţat la ce uşă să stăm, nu au pus măcar un afiş, ne-am mutat de la o uşă la alta, iar unii şi-au pierdut rândul. Când am intrat, era un singur funcţionar care ne servea, care căuta pe tabele numele. Umilinţă maximă, după ce că suntem săraci şi amărâţi", a spus un pensionar.

Primăria Cluj-Napoca a început, luni, distribuirea alimentelor furnizate în cadrul programului POAD 2014, potrivit H.G. nr. 799/2014, privind implementarea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Numărul total de persoane încrise pe liste este de 13.839, iar la acest număr se vor adăuga persoane de pe liste suplimentare.

În acest an, livrarea produselor se realizează în două puncte de distribuţie, pe Bulevardul Muncii şi pe Calea Baciului.

Cantitatea de alimente de care beneficiază fiecare persoană este ambalată în două cutii, conţinând făină albă (trei kilograme), paste făinoase (400 de grame), zahăr (două kilograme), ulei (doi litri), făină de porumb (trei kilograme), conservă din carne de porc (300 de grame - patru bucăţi), conservă din carne de vită (300 de grame - trei bucăţi), o conservă de pate de ficat (200 de grame).

Beneficiază de ajutoare alimentare familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de până la 400 de lei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt sub 400 de lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii, persoanele beneficiare ale prevederilor legale privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici