COD GALBEN de ninsori, sâmbătă. Zonele vizate de avertizarea meteorologilor / Zăpadă abundentă pe DN67C Novaci -Rânca | LIVE VIDEO

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi viscol la munte, valabilă sâmbătă, începând cu ora 1.00 până la 13.00, în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi în vestul Moldovei, potrivit ANM.

7931 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ninsori, sâmbătă. Zonele vizate de avertizarea meteorologilor / Zăpadă abundentă pe DN67C Novaci -Rânca | LIVE VIDEO

Cod galben de ninsori, sâmbătă. Zonele vizate de avertizarea meteorologilor

AICI PUTEŢI URMĂRI IMAGINI LIVE DIN PREDEAL ŞI SINAIA

Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Gorj, ninge abundent pe DN67C Novaci - Rânca, iar între kilometrii 22 şi 34+800 zăpada pe carosabil măsoară aproximativ doi-trei centimetri. Poliţiştii permit accesul către Rânca doar maşinilor echipate cu anvelope de iarnă. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Din cauza ceţii care a redus vizibilitatea sub 100 de metri se circulă îngreunat.

„În cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte”, potrivit unui anunţ al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În paralel, meteorologii au emis şi o informare meteo, valabilă de vineri, de la ora 21.00, până sâmbătă, la ora 18.00. Vor apărea ploi moderate cantitativ, precipitaţii mixte, predominant ninsori la munte şi intensificări ale vântului, în majoritatea regiunilor.

„În Oltenia, Muntenia, sudul şi centrul Moldovei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 15...20 l/mp şi pe arii restrânse 25…30 l/mp. În Transilvania şi Maramureş, precum şi la munte, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat se va semnala polei”, precizează sursa citată.

În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul Moldovei, Dobrogea şi Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum şi pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h, potrivit ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici