Video Comisia juridică trimite la Biroul Permanent un proiect de hotărâre prin care se constată votul în cazul Şova - VIDEO

Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, cu 6 voturi ”pentru” şi 5 voturi ”împotrivă”, să trimită înapoi, la Biroul Permanent, un proiect de hotărâre prin care se constată că în urma votului din 25 martie în cazul Şova, nu s-au întrunit condiţiile pentru încuviinţarea arestării sale preventive.

852 afișări

Dezbaterile în comisia juridică a Senatului au fost aprinse, preşedintele comisiei, Cătălin Boboc (PNL), încercând să supună la vot două variante de proiect de hotărâre, unul prin care se încuviinţează arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova şi unul în care se respinge încuviinţarea arestării preventive în cazul acestuia.

Cele două propuneri ale preşedintelui comisiei au fost respinse prin votul majorităţii, cu şase voturi, Opoziţia având doar cinci voturi în comisie.

În finalul şedinţei, s-a supus la vot varianta senatorului PSD Ovidiu Donţu.

Astfel, textul proiectului de hotărâre propus de acesta prevede că ”în urma votului din 25 martie, se constată că nu au fost întrunite condiţiile cerute de articolul 24, alineatul 4, din legea 96/2006 şi de articolul 73 din Regulamentul Senatului, pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova”.

Această propunere a senatorului PSD a primit şase voturi ”pentru” şi cinci voturi ”împotrivă”, fiind adoptată de comisie.

În urma votului, comisia juridică va transmite Biroului Permanent proiectul de hotărâre în varianta propusă de social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici