Consiliul General al Capitalei a RESPINS decontarea combustibilului pentru car-sharing. Consilier: Firea este „primarul voucher”/ Replica n-a întârziat să apară

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, joi, proiectul privind acordarea de 500 de lei pe lună dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală. În cadrul şedinţei CGMB de joi, Cătălin Deaconescu a numit-o pe Gabriela Firea „primarul voucher”.

2453 afișări
Imaginea articolului Consiliul General al Capitalei a RESPINS decontarea combustibilului pentru car-sharing. Consilier: Firea este „primarul voucher”/ Replica n-a întârziat să apară

Consiliul General al Capitalei a RESPINS decontarea combustibilului pentru car-sharing. Consilier: Firea este „primarul voucher”

Controversatul proiect avea nevoie de 28 de voturi pentru, însă a primit doar 27, asta pentru că un consilier PSD a lipsit de la şedinţă.

Proiectul presupunea ca Primăria Capitalei să deconteze combustibilului folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei lunar, dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti.

„Stimularea prin decontarea combustibilului în valoare de pana la 500 lei lunar în vederea încurajării unor asocieri voluntare prin care părinţii elevilor unităţilor de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov pot folosi în comun autoturismul proprietate personală în vederea transportului copiilor, la instituţiile de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care vor fi selectate în cadrul unui proiect pilot", se arată în proiectul de hotărâre respins joi.

Înainte de votul acestui proiect, consilierul PNL Cătălin Deaconescu a luat cuvântul şi i-a transmis Gabrielei Firea este „primarul voucher”.

"Dacă alţi primari au rămas în amintirea bucureştenilor ca cel ce aduna câini sau cel care punea borduri, dumneavoastră o să rămâneţi în amintire ca primarul voucher”, a declarat Deaconescu.

În replică, Gabriela Firea i-a răspuns consilierului PNL precizând că este mândră de această titulatură.

„Eu mă bucur şi sunt mândră de această titulatură. Eu le-am promis bucureştenilor că voi face ceva concret cu bugetul local. La ce voucher vreţi să renunţăm domnule consilier, la cel pentru copiii cu dizabilităţi?”, a mai precizat Firea.

De asemenea, Gabriela Firea a declarat că va reveni asupra acestui proiect în următoarele şedinţe CGMB.

Viceprimarul Capitalei: Domnul Ciucu se excită logoreic atunci când o vede pe Gabriela Firea

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu i-a transmis consilierului PNL Ciprian Ciucu, în timpul şedinţei CGMB de joi, că „se excită logoreic” atunci când o vede pe Gabriela Firea. Reacţia lui Bădulescu a venit după ce Ciucu i-a reproşat Gabrielei Firea proiectul privind decontarea de combustibil.

Proiectul privind decontarea de combustibil, dezbătut, joi, în şedinţa CGMB, a creat polemici în rândul consilierilor generali.

Unul dintre consilierii care au luat cuvântul în ceea ce priveşte acest proiect este Ciprian Ciucu, PNL, care s-a arătat împotriva acestei iniţiative.

Cel care i-a răspuns imediat lui Ciucu a fost viceprimarul Aurelian Bădulescu: „Domnul Ciucu se excită de fiecare dată din punct de vedere logoreic atunci când o vede pe doamna Gabriela Firea”, a precizat Bădulescu, spre amuzamentul celor prezenţi în sală.

Proiectul presupunea ca Primăria Capitalei să deconteze combustibilului folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei lunar, dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti, dar a fost respins de consilieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici