Controale în chioşcurile şcolare: 605 kg şi 822 de litri de produse nerecomanmdate elevilor au fost retrase

  • În urma unui control în chioşcurile din capitală au fost retrase 605 de kilograme şi 822 de litri de produse nerecomandate copiilor
  • În total, au avut loc 49 de acţiuni de control la diferiţi operatori economici
  • Au fost aplicate 42 de amenzi contravenţionale
448 afișări
Imaginea articolului Controale în chioşcurile şcolare: 605 kg şi 822 de litri de produse nerecomanmdate elevilor au fost retrase

Controale în chioşcurile şcolare: 605 kg şi 822 de litri de produse nerecomanmdate elevilor au fost retrase

În perioada 19 - 21 februarie au avut loc mai multe controale în chioşcurile din şcolile din Capitală, fiind retrase 605 de kilograme şi 822 de litri de produse nerecomandate copiilor, anunţă, miercuri, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

În total, au avut loc 49 de acţiuni de control la diferiţi operatori economici care desfăşoară activitate de comercializare produse alimentare în chioşcurile şi cantinele din incinta şcolilor generale şi liceelor din Municipiul Bucureşti.

„Faţă de abaterile constatate au fost aplicate un număr de 42 amenzi contravenţionale în valoare de 333.000 de lei şi un număr de 12 avertismente. S-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantităţii de 605 kg/11926lei şi 822 litri /7465lei produse alimentare nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor, produse alimentare expuse la vânzare fără respectarea condiţiilor de păstrare, nesigure sau cu dată durabilităţii minimale depăşită, iar pentru patru din unităţile verificate s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii”, conform sursei citate.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici